Bringaparkok, futópályák, vasalt utak, mászófalak építését támogatja a kormány

Forrás: turizmus.com

 2021. január 12. 10:37

Az Aktív Magyarország Program idén is folytatódik, már megjelentek a 2021-es a támogatási felhívások. Az elmúlt évekhez hasonlóan a jelentkezések elbírálását szakmai civil szervezetek készítik elő.

Az Aktív Magyarország Program keretében eddig 14 futópálya, 9 görpark, 23 bringapark, 6 vasalt út, 17 sziklamászó útvonal és 15 mászóterem kapott támogatást összesen több mint 1,3 milliárd forint értékben. Az elmúlt időben a fejlesztések jelentős részét át is adták – tájékoztatott a szervezet.

A kormány idén is bringaparkok, futókörök, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit. Ennek eszközeként a kerékpározás népszerűsítéséért újra meghirdetik az Országos Bringapark Programot, a futás feltételeinek további javítása érdekében folytatódik az Országos Futópálya-építési Program, valamint az adrenalinfüggő fal- és sziklamászók legnagyobb örömére tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos támogatási programok is. A futópályák és a bringaparkok megépítésére 50%-os önrész vállalásával lesz lehetősége a jelentkezőknek.

Idén közel egymilliárd forinttal támogatják bringaparkok, futókörök és falmászó helyek létrehozását

Fotó: 123rf.com

2021-ben a bringaparkok építésére a kormány 300 millió forint, a futókörök létrehozására 350 millió forint, a fal- és sziklamászást kínáló sportlétesítmények számára pedig 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad. Vasalt utakra 60 millió forint, sziklamászó iskolákra és mászótermekre 30-30 millió forint keret áll a rendelkezésre.

A programokra idén február 28-ig lehet jelentkezni, kedvező elbírálás esetén pedig a létesítményeket 2022. március 31-ig kell befejezni.