Budapest a világ 7. legjobb kulturális úti célja a Tripadvisor szerint

Forrás: turizmus.com

 2023. január 24. 16:58

A világ leglátogatottabb utazási tanácsadó weboldala, a Tripadvisor nyilvánosságra hozta a legjobb úti célok listáját. Amint sajtóközleményükben írják, évente több millió utasvélemény születik a platformon, amelyek közül az utóbbi 12 hónap bejegyzéseit összesítették, ez alapján született a lista.

A Tripadvisor szerkesztői csapatának vezetője, Sarah Firshein szerint jelentősen nőtt az utazási kereslet 2022-ben és az idei kilátások is kedvezőek. „Azt láttuk, hogy az interkontinentális utazások is újraindultak, és sok amerikai tervezi azt, hogy Ázsiába és a Csendes-óceán térségébe utazik újra, több éves kihagyás után. Ugyanakkor az olyan nagyvárosok, mint Párizs és London, amelyek a pandémia idején kevésbé voltak népszerűek, újra az utazók kívánságlistáján szerepelnek, akárcsak olyan különleges helyek, mint Alaszka vagy Kuba."

Az idén hat kategóriában hirdették ki a legjobb úti célokat, ezek a következők: Népszerű úti célok, Trendi úti célok, Legjobb gasztro úti célok, Legjobb síüdülőhelyek, Legjobb természeti helyek és végül Legjobb kulturális úti célok.

A magyar főváros a kulturális úti célok között hetedik helyet ért el, megelőzve Velencét, Sevillát és Berlint is

Fotó: 123rf.com

 

A Legnépszerűbb úti célokat összesítő lista élén, akárcsak egy évvel ezelőtt, Dubaj áll. A legtrendibb úti célok listáját Kuba vezeti, a legjobb gasztro úti cél, nem meglepő módon Róma, a legjobb síüdülőhely pedig a kanadai Whistler. Az idén első ízben meghirdetett legjobb természeti úti cél címét Mauritius nyerte el. Szintén új kategória az idén a Legjobb kulturális úti cél, ennek a listának az élén a marokkói Fez áll. Budapest ezen a listán az előkelő 7. helyre került.

A magyar fővárosról ezt írják: „Több mint 15 millió gallon víz bugyborékol elő Budapest 118 forrásából és kútjából. A fürdők városa a különböző fürdők lenyűgöző sokaságát kínálja az ide érkezők számára a fénylő Gellért fürdőtől az 1913-ban épült neobarokk Széchenyin át a XVI. századi Rudasig…"

A szerkesztők három kihagyhatatlan dolgot is ajánlanak Budapesten, ezek a következők: éjszakai hajós városnézés a Legenda City Cruises-zal; bor-, sonka és sajtkóstoló; éjszakai történelmi és vámpírséta a budai Várban.