Budapest ajándéka Ljubljanának

Forrás: turizmus.com

 2017. május 09. 18:20

Május 8–10. között Budapest Napokat rendeznek Szlovéniában. A magyar főváros Zoran Jankovic ljubljanai főpolgármester meghívására mutatkozik be a szlovén fővárosban.

A Budapest ajándéka Ljubljanának Budapest Napok programsorozat hivatalos megnyitóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese, valamint Dejan Crnek, Ljubljana alpolgármestere köszöntötték a résztvevőket. Az eseményen a Liszt Ferenc Zeneakadémia közvetítésével Karasszon Eszter fiatal csellóművész és Szabó Marcell zongorista adtak rövid koncertet – írja a Budapesti- Fesztivál- és Turisztikai Központ közleményében.

Az esemény kulturális és turisztikai programját Budapest hivatalos turisztikai és kulturális cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szervezi. Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője személyesen is részt vesz a programokon, melyek közül turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű esemény a ma megtartott Budapesti Turisztikai Fórum a ljubljanai Balassi Intézetben, ahol a magyar főváros turisztikai attrakcióinak, programjainak, kulturális kínálatának, valamint nagy sportrendezvényeinek bemutatása a cél a szlovén szakmai közönség, a beutaztató irodák számára.

A Budapest Napok megnyitója Ljubljanában

Fotó: BFTK

A fórum keretében ismertette meg a közönséggel a BFTK az „Egy éjszaka Budapesten" programhoz kapcsolódóan kidolgozott Budapest Cardot, mely Budapest hivatalos turisztikai városkártyájának tagja. Emellett a Budapest Smart City tematikát Szalay-Bobrovniczky Alexandra mutatta be a turizmus képviselőinek a rendezvényen.

A nagyközönséget délután a ljubljanai városháza előtti nagyszínpadon a magyar klasszikus zene ifjú tehetsége, Demeniv Mihály harmonikakoncertje, az Ifjúsági Rajkó Zenekar népi műsora, a SAPP (Street Art Project Performances) utcai modern táncshow-ja és nem utolsó sorban az Etnofil koncertje várja.

Tekintettel arra, hogy Lendva Budapest partnervárosa, a Ljubljanában megrendezett programokat május 10-én Lendván is bemutatják.

Tarlós István főpolgármester még a 2016-os szlovéniai tárgyalásai során állapodott meg Zoran Jankovic ljubljanai főpolgármesterrel, hogy 2017 májusában Budapest Napokat rendeznek a szlovén fővárosban. A kulturális-turisztikai rendezvényt – a kölcsönösség jegyében – Ljubljana Napok követik majd 2018-ban Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

Szlovénia zöldre hangolva

2017. április 11.