Budapest az izraeliek kedvenc úti célja, sikeres vásár Tel-Avivban

Forrás: turizmus.com

 2020. február 18. 16:20

Magyarország ismét részt vett Izrael legnagyobb turisztikai vásárán, a február 11–12. között megrendezett IMTM kiállításon, Tel-Avivban, ahol Budapest nyerte el az „Izraeliek kedvenc úti célja 2019" díjat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) idén egy 28 négyzetméteres, számos dicsérettel elismert standon, 7 hazai szolgáltatóval közösen népszerűsítette Magyarországot mint turisztikai desztinációt Izraelben. A magyar stand látogatottságát és a médiaérdeklődést növelte, hogy immár második alkalommal Budapest nyerte el az „Izraeliek kedvenc úti célja 2019" díjat – tájékoztatott az MTÜ.

Az Izraelből érkező turisták körében Magyarország évek óta egyre népszerűbb úti cél. Ezt támasztják alá a 2019-es statisztikai adatok is. Folyamatosan növekvő vendégéjszakát, átlagon felüli költést és tartózkodási időt produkálnak az onnan érkező vendégek a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. A KSH mutatói alapján, az előző évhez képest 10,3%-os növekedés volt megfigyelhető az izraeli turisták által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák számában, ezzel a kétszámjegyű bővüléssel Izrael bekerült a 10 legfontosabb küldőpiacunk közé.Nagy sikert aratott a magyar nemzeti stand Tel-Avivban. Az idei évben a tel-avivi vásáron mutatkozott be először az MTÜ új standkoncepciója, amely a WOW Hungary arculati elemekkel, a vidéki desztinációkra és termékekre fókuszálva egy letisztult, minőségi megjelenést tett lehetővé Magyarország számára.

Jól vizsgázott a magyar nemzeti stand a tel-avivi IMTM kiállításon

Fotó: MTÜ

A vásáron Budapesten mellett nyitottság és érdeklődés volt megfigyelhető az izraeli partnerek részéről a vidéki desztinációk kapcsán, főként a közvetlen légi összeköttetés miatt fókuszba kerülő Debrecen, illetve a spa- és wellnesstermékeket, valamit családbarát és aktív programokat kínáló balatoni régió és Hévíz iránt – tájékoztatott az MTÜ.

Immár második éve Budapest nyerte el Izrael legismertebb turisztikai oldalának (Lametayel) szavazásán az „Izraeliek kedvenc úti célja 2019" díjat (Israeli's Favourite Travel Destination 2019), ami amellett, hogy a kiállításon jelentősen megnövelte a magyar stand látogatottságát és a médiaérdeklődést, várhatóan további emelkedést eredményez az Izraelből hazánkba érkező vendégforgalom esetében is. A díjat a február 12-i díjátadón Horváth-Ibolya Dalma, az izraeli piacért felelős országspecialista vette át a Magyar Nagykövetség munkatársaival közösen.

A 2020-as tervek szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség folytatja aktivitásait az izraeli piacon annak érdekében, hogy ezt a növekvő tendenciát a beutazók számában megtartsa, továbbá az egészségturisztikai és családbarát termékek népszerűsítése által növelje a fővároson kívüli desztinációk látogatottságát a térségből érkező turisták körében.

Horváth-Ibolya Dalma elérhetősége: dalma.horvath@mtu.gov.hu