A fenntarthatóságról indít kérdőíves felmérést a Budapest Convention Bureau

Forrás: turizmus.com

 2023. november 17. 10:40

Kérdőíves felmérést indít a Budapest Convention Bureau az aktuális fenntarthatósági helyzetkép minél pontosabb megismerése céljából.

A fenntarthatóság megkerülhetetlen hatással van az üzleti rendezvényekre is világszerte. A Budapest Convention Bureau (BUDCB) fontos célja, hogy Magyarország környezetvédelmi szempontból is versenyképes legyen a MICE szektorban. Azt szeretnék elérni, hogy hazánk a hivatásturisztikai szereplők számára a gasztronómia és a kiváló rendezvényhelyszínek mellett a fenntarthatóság miatt is vonzó legyen. Ennek érdekében a BUDCB felmérést végez a hazai szolgáltatók körében a témát érintő meglátásaikról és gyakorlataikról. A megosztott információkat az országos MICE szegmenst célzó stratégiájában osztja majd meg a szervezet a szakmai közönséggel.

A fenntarthatóságról indít kérdőíves felmérést a Budapest Convention Bureau

Fotó: 123rf.com

Nemzetközi kutatások szerint a rendezvényszervező szakemberek 80 százaléka számára fontos szempont a fenntarthatóság a találkozók és rendezvények tervezésekor. A nemzetközi szervezetek 82 százaléka fenntarthatóságot érintő kiválasztási kritériumok mentén hozza meg döntését. Sőt, 61 százalékánál a beszállítók kizárását is okozhatja, amennyiben a kivitelezőnél nem térnek ki erre a szempontra a rendezvény kapcsán. ­­

A Budapest Convention Bureau országos stratégiaalkotást is magában foglaló kezdeményezésével szeretne a hazai MICE szektornak segítséget nyújtani, annak érdekében, hogy a szektort érintő elvárásoknak könnyebben megfeleljenek.  A stratégiát a szervezet év végégig alakítja ki nemzetközi és hazai szakértők bevonásával. A dokumentum elkészítésének egyik fontos eleme az aktuális helyzetkép minél pontosabb megismerése is, melynek kivizsgálására kérdőíves felmérést indítanak.

Az alig néhány perc alatt kitölthető, angol nyelvű kérdőív ITT érhető el.