Budapest felfedezésére is buzdít Kajla

Forrás: turizmus.com

 2021. július 07. 13:18

Júliustól budapesti kalandokkal, valamint országszerte kastélyok, várak felfedezésével folytatódik a Hol vagy, Kajla? program.

Az alsó tagozatos diákok számára idén is folytatódik a Hol vagy, Kajla? elnevezésű program, melynek keretében az ingyenes utazáson kívül számos kaland is várja a családokat.

A gyerekek már harmadszor kapták kézhez a tanév elején Kajla útlevelét, amellyel ebben az évben június 16-tól a nyári szünet végéig utazhatnak díjmentesen a MÁV és a GYSEV vonatain, a Volánbuszokon, valamint a BAHART és a MAHART Passnave egyes hajóin.

Az idei nyár újdonságaként Budapestre várják a családokat, ahol a főváros legizgalmasabb és talán legszebb hat útvonalát járhatják be a gyerekek, miközben izgalmas feladványokat oldanak meg – tájékoztatott videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Az útvonalakat tartalmazó kétkötetes kiadvány már ingyenesen elérhető a Tourinform-irodákban. Minden útvonal hat állomásból áll, ahol két-két feladatot kell megoldaniuk a gyerekeknek. A helyszínek között szerepel a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd és a Gellért tér környéke. (A részletek és az útvonalak a kajla.hu/budapest oldalon is elérhetőek.)

A gyerekek a főváros hat legszebb útvonalát járhatják be, miközben izgalmas feladványokat oldanak meg

Fotó: MTÜ

Kajla hazánk várainak és kastélyainak bemutatására is különleges játékkal készült. A gyerekek apródokként megbízólevelet kapnak a játékban részt vevő helyszíneken, és a rajta szereplő feladatot teljesítve pecsétet kapnak. Ha három helyszínt meglátogatva három pecsétet összegyűjtenek, apródból a magyar várak és kastélyok hárompecsétes kisnemesévé válhatnak, és névre szóló oklevelet kapnak.

A Magyar Posta közreműködésével a diákok idén júliustól ismét díjmentesen küldhetnek képeslapokat egészen december 31-ig, ezen felül ebben az évben már 40 izgalmas és családbarát Kajla kör is várja a látogatókat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított program célja, hogy a gyerekek minél jobban megismerjék és megszeressék Magyarországot. Jelenleg mintegy 400 000, ingyenes utazásra jogosító útlevél van forgalomban a diákoknál.

A Kajla program tartalmas kikapcsolódást nyújt a családok számára akár egynapos, akár egész hétvégés kirándulásokhoz, és kiváló eszköz a belföldi turizmus népszerűsítésére.