Budapest Goes to China

Forrás: turizmus.com

 2020. július 09. 17:09

A BFTK turisztikai divíziója a magyar fővárost kínai közösségi felületeken bemutató promócióval csatlakozott a Külgazdasági és Külügyminisztériumban működő 17+1 Turisztikai Koordinációs Központ és a GEG Travel sanghaji székhelyű utazási iroda nagyszabású közös projektjéhez.

Az együttműködő felek célja, hogy a világjárvány okozta helyzetben is ébren tartsák, sőt fokozzák a két régió szakmai közönsége és az utazni vágyók egymás iránti érdeklődését és ismereteit, addig is, míg a valós utazások újra elindulhatnak – tájékoztatta lapunkat a BFTK.

A nyár folyamán a közép- és kelet-európai országok egy-egy élő webinárium és kültéri élő közvetítés keretében lesznek láthatóak népszerű kínai közösségi online platformokon, majd kora ősztől Kína legizgalmasabb turisztikai attrakciói jutnak el virtuálisan a közép- és kelet-európai szakmai közönséghez és az utazni vágyókhoz.

A Budapestről szóló webináriumra július 2-án került sor. A GEG Travel stábja egy Csengduban élő magyar séf éttermét választotta a bejelentkezés helyszínéül, innen kapcsolták a BFTK-t.

Az esemény plakátja

Fotó: BFTK

Pap Mária divízióvezető előadásában a fővárost biztonságos, bájos és természetközeli városként jellemezte, majd röviden bemutatta Budapest egyedülálló turisztikai attrakcióit.

Pap Mária előadása a kínai webináriumon

Fotó: BFTK

A július 6-i élő, városligeti adásban Li Zhen idegenvezető a kínai nézőt virtuálisan sétára invitálta, a padokon üldögélő, futó és kerékpározó budapestiek, a Széchenyi fürdőző és sakkozó törzsvendégei közé, mely megerősítette az előadásban elhangzottakat. Az élő adás nézői kérdezhettek is a műsorban, az élénk interakció visszaigazolta a kínaiak Budapest iránti nagy érdeklődését.

A magyar főváros a kínai turisták 10. legkedveltebb utazási célpontja, folyamatos emelkedés mellett, 2019-ben a kínai vendégek már több mint 341 ezer vendégéjszakát töltöttek el a budapesti kereskedelmi szálláshelyeken.

Kínát és Budapestet ez év márciusáig négy közvetlen légi járat kapcsolta össze, Pekingből, Sanghajból, Csungkingból és Csengduból Budapest átszállás nélkül volt megközelíthető.

A webinárium résztvevőit Faix Csaba, a BFTK ügyvezető igazgatója is köszöntötte

Fotó: BFTK

A most lebonyolított webinar és a virtuális túra magas nézőszáma (106 ezer néző!) és a rengeteg komment arra enged következtetni, hogy a járvány elmúltával és a légi összeköttetések helyreálltával még több kínai turistát várhatunk Budapestre – zárul a közlemény.