Budapest is versenyben van a Webitért

Forrás: index.hu

 2019. március 22. 15:08

Európa legnagyobb webtech-fesztiválja, a Webit jövőre új helyszínre költözik Szófiából. Állítólag Budapest is bejutott a legjobb öt kandidáló közé. Döntés április végén várható.
Budapest több mint harminc európai város közül bejutott a legjobb öt aspiráns közé, és így versenyben van a Webit Fesztivál, Európa egyik legnagyobb webtechnológiai eseményének három éves rendezési jogáért.

Tavaly 110 országból 10 ezren vettek részt a fesztiválon.

Idén májusban is még Szófia lesz a helyszín, ám az esemény kinőtte Bulgáriát, elsősorban a minőségi szállodai kapacitások váltak szűk keresztmetszetté. Plamen Russev, az alapító-elnök ezért versenyt hirdetett a 2020 és 2022 közötti három konferencia rendezési jogáért. Az, hogy kik indultak, illetve kik maradtak versenyben, nem publikus. Budapest mellett korábban Londonról lehetett hallani, hogy esélyes, bár kérdés, hogy a brexit mennyire csökkenti a vonzerejét.

Tavaly 10 ezer résztvevője volt a Webitnek

Fotó: webit.org

Magyarország ugyan szállodai kapacitással jól áll, Budapest, mint város is biztosan gazdag kikapcsolódási programot kínál, de az alapvető probléma, hogy akad-e Budapesten a rendezvényhez passzoló minőségi konferencia-központ.