Budapest márkázásában is meghatározó lesz a Liget Budapest

Forrás: turizmus.com

 2016. május 12. 19:45

A Liget projekt részleteiről és ütemezéséről adott alapos tájékoztatást Puczkó László a Skal Budapest május 12-i ülésén.

A szakember tanácsadóként felel a csapatban a turisztikai szempontok érvényesüléséért, és állítja: olyan volumenű projekt valósul meg két-három év alatt, amely megkülönbözteti Budapestet valamennyi Európai versenytársától.

Végre érdemi információk is jussanak el a szakmai közvéleményhez, ne csak emóciók – kérte hallgatóságát Puczkó László. Erre valóban nagy szükség van, hiszen a turisztikai szakmának is ezek a hónapok állnak rendelkezésre, hogy alaposabban megismerje a terveket és a majdani létesítményekben rejlő lehetőségeket.

 

A parkrekonstrukciós pályázat és a Néprajzi Múzeumra kiírt pályázat nyerteseit május 17-én hirdetik ki, ekkor válnak ismertté azok a tervek is, amelyek a hírek szerint a jelenleginél klasszisokkal színvonalasabb közösségi, szabadidős és kulturális térré teszik majd a Városligetet.

A projekt elemei a http://ligetbudapest.org/ oldalon részletesen is megismerhetők. A szakma számára fontos, hogy a fejlesztéseknél összehangolt módon figyelnek majd a turisztikai funkciók kialakítására és összehangolására, ezek még tervezés alatt állnak. Az biztos, hogy valamennyi létesítmény rendelkezik majd például 200-500 fős rendezvénykapacitással, a ligetnek saját gasztronómiai koncepciója lesz, alaposan átgondolják a buszokkal, csoportosan érkező turisták kiszolgálását, és azokat a szolgáltatásokat, amelyek a Városliget közösségi térként való működését szolgálják. A fejlesztés volumene a Liget Budapest Zrt. várakozásai szerint a teljes átadás után éves szinten 1 millió vendégéjszakát generál majd a fővárosnak, egyrészt azzal, hogy meghosszabbítja a tartózkodási időt például azzal is, hogy bevonzza és maradásra ösztönzi a hajós turistákat, másrészt, hogy visszatérésre sarkallja azokat, akik már ismerik a magyar fővárost.

A projekt egyébként volumenét, összetételét és jellegét tekintve egyedülálló Európában, ami mindenképpen támogatja majd a Budapest márkát, hasonló közpark nincs Európában.

A Liget Budapest Zrt. a turisztikai platformokon is megkezdte már a kommunikációt, saját standdal vettek részt az Utazás kiállításon, de várható, hogy megjelennek a WTM-en, az ITB-n és más nagy nemzetközi turisztikai vásárokon is.

A fejlesztések átadása két ütemben várható, az első létesítmények, a Zene Háza, a Közlekedési Múzeum és a Szépművészeti Múzeum 2018-ra készülnek el.

A Skal Budapest résztvevőit ezúttal a Silverline Kft. látta vendégül. Rövid bemutatkozójukból megtudhattuk, hogy 4 hajóval szolgálják ki jelenleg az igényeket: esti vacsorás programok és tematikus vacsorák, napközbeni városnézések, szentendrei hajóút és pizza+sör party is elérhető a kínálatukban.  A flotta ősszel egy ötödik hajóval bővül, amelyben 160 főt tudnak majd kényelmesen leültetni.

A Skal Budapest ülései hagyományosan kellemes és kötetlen hangulatban telnek, ahol a középpontban a networking áll. Tagjai, akik évek óta hűségesek a kis társasághoz kollégáikat is arra buzdítják, csatlakozzanak minél többen, hogy megvalósulhasson a szervezet szlogenje: „doing business among friends".