Budapest MICE Guide másodszor

Forrás: turizmus.com

 2018. május 18. 13:17

Május közepétől vehetik kezükbe az érdeklődők a 2018/19-es hivatásturisztikai szezonra aktualizált Budapest MICE Guide-ot. A frankfurti IMEX-re időzített, hiánypótló kiadványt idén adta ki másodízben a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Turizmus Kft.-vel közösen.

A reprezentatív kivitelű, angol nyelvű katalógus Budapest konferencia-, rendezvény- és incentive turisztikai kínálatát mutatja be.

A Budapest MICE Guide a nemzetközi konferencia- és kongresszusszervezők, valamint a külföldi és hazai corporate partnerek iránytűje: részükre nyújt praktikus információkat a fővárosi konferenciahotelekről, a „mainstream” és alternatív funkciót is ellátó konferencia- és rendezvényhelyszínekről, ezenfelül feltérképezi és bemutatja a budapesti PCO-kat (hivatásos konferenciaszervezők) és DMC-ket (desztinációs menedzsment cégek). A kalauz számos egyéb tudnivalóval is felvértezi a Budapestre érkező üzleti vendégeket, ilyenek például az általános tudnivalók Budapest közlekedéséről, négy évszakos fesztiváléletéről és kulturális programkínálatáról, valamint keresztmetszetet ad a BFTK promóciós, menedzsment és turistainformációs tevékenységéről.

 

 

A kiadvány továbbá egy válogatást is közread egyedülálló, exkluzív budapesti incentive helyszínekről és programokról. Újdonság a tavalyi kiadványra jellemző, hagyományos „TOP10 látnivalók” megközelítéshez képest, hogy az idei MICE Guide mintegy meghívja olvasóit arra, hogy fedezzék fel Budapest turisztikai élményígéretének sokféleségét, lenyűgöző változatosságát („Enjoy the diversity of Budapest”). Mindezt 12 hívószó segítségével - megelevenedő történelem, fürdőkultúra, Budapest „megkóstolása”, szabadtéri étkezés és kávéházak, spirituális és vallási örökség, Budapest mint filmforgatási helyszín, sportfővárosi imázs, multikulturalitás, különleges közlekedési és bejárási módok, zöld oázisok, gyermekbarát Budapest, megpihenés Budapest környékén -, tematikusan „csomagolva” kínálja olvasóinak.

A kiadvány szerkesztői az alábbi paraméterek mentén határozták meg a katalógusba kerülő cégeket:

- legalább 150 személyes konferenciateremmel rendelkező, 4-5 csillagos (vagy ilyen besorolásnak megfelelő) budapesti szálloda;

- legalább 150 személyes plenáris teremmel rendelkező, alapfunkcióját tekintve is konferenciák és rendezvények céljára bérelhető helyszín;

- olyan különleges, speciális helyszín, amelynek alapfunkciója eltér ugyan a rendezvények befogadásától (pl. koncertterem, múzeum, fürdő, étterem stb.), mégis alkalmas ilyen célra is;

- professzionális kongresszusszervezők (PCO) vagy desztinációs menedzsment cégek (DMC).

Minden olyan szolgáltatót, aki a megadott kritériumoknak megfelel, egy úgynevezett infószalaggal (az alapvető adatokkal és a szolgáltatásokat jelző piktogramokkal) mutat be a kiadvány, hogy teljes képet adhasson Budapest MICE kínálatáról. A piktogramok a repülőtértől és a városközponttól való távolságot, valamint a legnagyobb konferenciaterem befogadóképességét (színháztermi elrendezés mellett) és a tárgyalótermek számát mutatják. Szállodák esetében a szobaszámot is feltüntetették.

A kiadvány – a hirdetőkön felül – 31 szálloda, 17 konferenciaközpont és rendezvényhelyszín, 29 egyedi helyszín, valamint 42 rendezvényszervező (PCO és DMC) ajánlatát ismerteti. Ezt egészíti ki a Budapest exkluzív élményígéreteit és incentive programkínálatát tárgyaló fejezet.

2017-ben Budapest megközelítőleg 2500 MICE rendezvénynek adott otthont. Az összes rendezvény 60%-ának valamelyik szálloda adott otthont, 10%-át egyetemi helyszíneken, 8%-át kongresszusi- vagy konferenciaközpontban, 22%-át pedig egyedi helyszíneken szervezték. Aki részletesebben kíváncsi a háttérinformációkra, annak ajánljuk a BFTK elemzését a 2017-es év Budapestre irányuló MICE turizmusa vonatkozásában.

A MICE Guide-ot az érdeklődők május közepétől már online is lapozgathatják, a BFTK hivatalos weboldalán.