Budapesten építettek kapcsolatokat Kelet-Közép-Európa MICE-piaci szereplői

Forrás: turizmus.com

 2022. március 06. 09:35

Az üzleti turizmus idei első eseményeként február 27. – március 1. között Budapesten rendezték meg az Europe Congress MCE Kelet-Közép-Európa fórumát, amely Budapest legemblematikusabb pontjainak kreatív tálalásban történő bemutatása után vette kezdetét.

A Magyar Kongresszusi Iroda és tendernyertes partnerei – Dynamic Tours Budapest DMC, XTRM Group – szervezésében a 14 országból érkezett közel 150 résztvevői az alábbi helyszíneken és programokon ismerkedhetett a magyar fővárossal és a magyar ízekkel: a Széchenyi fürdő történetének bemutatása annak napozóteraszán; az Operaház és a szomszédos Moments Hotelbe szervezett meglepetés koncert; a Várkert Bazártól a Clark Ádám téren át Trabantokkal a Dísz térre; séta a Halászbástyához, ahol néptáncosok bemutatója bontakozott ki hirtelen; kulináris kínálatunkat megkóstolva félórás hajókázás a Dunán; magyar boraink kóstolója a Gerbeaud Kávéházban; a Costes Downtown étterem take away csomagjának útközbeni elfogyasztásával közös séta a Szent István-bazilika, a Szabadság tér és a Parlament épületének érintésével, majd ezt követően az Első Pesti Rétesház kitelepülésével megvalósuló desszertfogyasztás a Magyar Tudományos Akadémia székházánál.

Rétesnyújtás a Kulináris körúton

Fotó: MKI

Üzletkötés és gálavacsora

A résztvevőt gálavacsorájának helyszíne a Szépművészeti Múzeum volt. Az eseményt Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatójának beszéde nyitotta meg, melyben hangsúlyos szerepet kapott az újra lehetségessé vált személyes találkozások mellett a szomszédos országban zajló háború is.

Nyitó vacsora a Szépművészeti Múzeumban

Fotó: MKI

„Óriási büszkeség, hogy csapatunk indulása után néhány hónappal, komoly regionális versenytársi mezőnyben nyertük el a rendezés jogát. Tudatos nyitány volt részünkről az is, hogy tendereljárással válasszuk ki a lebonyolításban közreműködő szakmai partnereinket, ezzel is demonstrálva a Kongresszusi Iroda transzparencián és szakmaiságon alapuló döntéshozatali mechanizmusának szándékát. Megrendítő volt prémium szolgáltatásokkal és jó hangulattal körülvenni a közel két év munkája után végre hozzánk érkező ügyfeleinket, miközben a rendezvényhelyszín közelében folyamatosan érkeztek be a vonatok az Ukrajnából menekülőkkel. Kollégáinkkal együtt próbáltunk érzékeny egyensúlyt találni. Reménytelien fogództunk a szimbolikus képbe, amit a nemzetközi fórumnak helyet adó Béke Hotel elnevezése megjelenít” – fogalmazott Békefi Anna.

14 országból közel 150 résztvevő vett részt a Radisson Blue Béke Hotelben rendezett üzleti fórumon

Fotó: MKI

Az üzletkötési fórum szakmai programjai a kiállító desztinációk rövid bemutatkozóival indult, majd az eseménysorozat vázát jelentő előre egyeztetett 15 perces személyes tárgyalásoké lett a főszerep.  kapcsolatépítő kávé- és ebédszünetekkel tűzdelve. A világ minden tájáról külön meghívó alapján érkező kvalifikált szakmai vásárlók a régió szolgáltatóival, DMC-kel, PCO-kal, kongresszusi irodákkal, rendezvényszervezőkkel és helyszínekkel, ügynökségekkel, szállodákkal és légitársaságokkal konzultálhattak. A kiállítók egyharmada volt magyar.

Harcsa Veronika minikoncertje, a Figula Pincészet történetmesélése és a fenntarthatóság jegyében kigondolt plant-a-tree koktélok már a Twentysix Budapestben várták a 14 ország résztvevőit.

 

Fenntarthatóság a fókuszban

Az MKI indulása pillanatában lefektetett irányelv, az arculati színben is megjelenítve, a fenntarthatóság melletti elkötelezettség, ami a QR-kódos zöld névjegykártyáinak kialakításában is prioritás volt. A Twentysix Budapest választása sem véletlen, 2020 őszén a tendert is már úgy írták ki, hogy a szolgáltatók figyeljenek pályázatukban a fenntarthatóságra, külön szerepe volt a bírálatnál a green elemek használatának.

Alain Pallas főszervező (Europe Congress) és Békefi Anna, az MKI ügyvezetője

Fotó: MKI

A Szépművészeti Múzeum gálavacsorája során vágott virágok helyett, cserepes virág dekoráció díszítette az asztalokat, a hulladékot pedig szelektíven gyűjtötték. Az XTRM Budapest kiválasztásában is szempont volt a felelős működés: a nyomtatott anyagok minimálisra szorítása, minden bútor, technika, dekoráció bérelt, amelyek később újra felhasználásra kerülhetnek – tájékoztatott az MKI.