Mire jó egy járatnyitás?

Forrás: turizmus.com

 2019. március 28. 14:14

Budapestet népszerűsíti egy svéd lap az új Ryanair-járat kapcsán.
„Az új őszi Ryanair-járat valószínűleg nagyon népszerű lesz, hiszen évente mintegy 70 000 utazó repül Göteborg és Budapest között” – ezekkel a szavakkal üdvözölte Anna Strömwall, a göteborgi Landvetter repülőtér repülőtérigazgatója a Ryanair döntését a járatnyitásról. Ezt az információt az alltomsresor.se azzal is kiegészíti, hogy az eddigi tendencia szerint sokkal több magyar érkezett a nyugat-svédországi városba, mint ahány onnan kiutazott Magyarországra, de ez a helyzet most megváltozhat.

A göteborgi érkezés és indulás a környékbeli svédországi településekről is sok utast generálhat, akik talán eddig nem nagyon vették számításba hétvégi úticélként a magyar fővárost.

Több svéd jöhet hosszú hétvégére Budapestre

Fotó: pexels.com

A lap szerkesztői rögtön a kommentált hír után egy hosszabb írást közölnek Budapest látnivalóiról, 12 gyöngyszem címmel. A cikkíró szavaiból kiderül, hogy valóban kipróbálta azokat az ételeket és szolgáltatásokat, amikről ír, az erős zöldpaprikás gulyástól egészen a cipőcsináltatásig. Mindenről konkrét árakat is közül, a Széchenyi fürdő jegyétől kezdve egészen a hajókirándulás szendvicséig. Mindent olcsónak talál, bár megjegyzi, hogy az utóbbi években mintha kissé emelkedtek volna az árak. A sör szerinte szinte olcsóbb, mint a víz, amit meglehetősen viccesnek talál a világjáró.

Kapcsolódó cikkek

Barátságos Göteborg

2017. március 08.