Budapestinfo Point és garantált túrák a Szamosban

Forrás: turizmus.com

 2019. május 07. 14:37

A Kossuth téri Szamos Kávéházban az egyhónapos soft openinget követően ünnepélyesen is megnyílt a BFTK legújabb Budapestinfo Pointja. A megnyitón bejelentették a garantált csokoládétúrák elindítását is.

A sajtónyilvános eseményen – melynek Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője és Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán Kft. tulajdonosa voltak a házigazdái – elhangzott, hogy a turisztikai tájékoztatást nyújtó infópont annyiban más, mint az eddigiek, hogy ezt Budapest Főváros nonprofit cége (a BFTK), valamint egy profitorientált, de nem turisztikai szolgáltatást nyújtó társaság, a Szamos között létrejött turisztikai pilot projekt részeként nyitották meg. Az emeleten található Szamos Csokoládé Múzeum előterében működő információs pont féltucat nyelven nyújt általános tájékoztatást a külföldi és belföldi érdeklődőknek, valamint a főváros hivatalos Budapest Card-családjának összes változatát is értékesíti.

A BFTK elsődleges turisztikai feladata a hiteles turistatájékoztatás, a Budapestinfo Point hálózat üzemeltetése, a Budapest Card városkártyacsalád menedzselése, valamint turisztikai marketingtevékenység, a városmárka építése, melynek idei eredménye a European Best Destination díj – mondta el Bán Teodóra.

A BFTK a város 22 pontján működtet Budapestinfo mobilpontokat, melyek évi félmillió turistát látnak el információval és minőségi turisztikai szolgáltatással.

Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője és Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán Kft. tulajdonosa

Fotó: BFTK

Az ügyvezető hangsúlyozta: a turistatájékoztatás még magasabb szintű végzése érdekében folyamatosan fejlesztik a Budapestinfo Point® hálózatát. Ennek keretében a BFTK tavasz elején adta át felújított Deák téri (Sütő utca) információs centerét. A Bálna Budapestben lévő központ pedig a nagyobb turistaforgalmat lebonyolító Szentháromság térre költözött. A Hősök terén, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B terminálján is várják az információs centerek a turistákat. A Szamos Kávézóhoz hasonlóan nyílt tájékoztató pont a Budapest Kofferben (Paulay Ede utca), valamint az Országos Széchenyi Könyvtár területén is üzemel információs pont.

Kelényi Szamos Gabriella arról tájékoztatott, hogy az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a Parlament környékét felkereső turisták könnyen rátalálnak a helyre, és érdeklődnek a kedvezményes és minőségi szolgáltatásokat összegyűjtő Budapest Card iránt.

Szamos csokoládétúrák

A Szamos más turisztikai szolgáltatással is előrukkolt erre az alkalomra, ezzel is hozzájárulva a budapesti programkínálat palettájának színesítéséhez. Immáron garantált túraként indítja minden szerdán, pénteken és vasárnap (14, illetve 11 órakor, angol és magyar nyelven) az úgynevezett csokoládétúrákat a Szamos Csokoládé Múzeumban. Az egyórás program alatt szakképzett vezető mutatja be a páratlan magángyűjtemény darabjait. Egyes helyszíneken kóstolót kapnak a látogatók, így nemcsak a csokoládét, de az annak alapanyagául szolgáló kakaóbabot is megismerhetik. A túra utolsó állomásán csokoládé mester tart bemutatót, amelynek része a táblás csokoládéöntés is. A csokoládét a vendégek díszítik, melyet magukkal vihetnek. Végül a kakaótermesztésről és feldolgozásról szóló érdekes filmet tekinthetnek meg a garantált túra résztvevői.

Regisztráció: www.csokolademuzeum.hu

Kapcsolódó cikkek