Budapestre készül a UNWTO

Forrás: turizmus.com

 2018. július 17. 18:46

A szeptember 27-én Budapesten tartandó World Tourism Day fókuszában a digitális technológiák állnak, amelyek lehetőséget biztosítanak az innovációra – áll az UNWTO közleményében.

A Turizmus Világnap (World Tourism Day, WTD), amit minden évben szeptember 27-én ünnepelnek világszerte, egyedi lehetőség arra, hogy felhívja a figyelmet a turizmus tényleges és potenciális hozzájárulására a fenntartható fejlődéshez. 2018-ban a WTD erre a térképre helyezi rá az összes, a technológia fejlődés által a turizmus számára biztosított lehetőséget, beleértve a Big Datát, a mesterséges intelligenciát és a digitális platformokat. A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) – többek között – a digitális előrehaladást és az innovációt látja válasznak arra a kihívásra, hogy az ágazat egyszerre növekedjen, és emellett fenntarthatóbb és felelősebb legyen. „Az innováció és digitális fejlődés kihasználása lehetőséget teremt a turizmus számára, hogy erősítse a befogadást, a helyi közösségeket és a hatékony forrásmenedzsmentet” – mondta Zurab Pololikashvili, az UNWTO főtitkára.

A turizmusnak egyszerre kell növekednie és fenntarthatónak lennie

Fotó: turizmus.com

A WTD hivatalos ünnepségét Budapesten tartják, de közben világszerte lesznek rendezvények. „Magyarországon gyorsan nő a turizmus a következetes politikai támogatásnak és az elköteleződésnek a digitális jövő felé” – áll az UNWTO közleményében. A budapesti rendezvényen jelenti be, kik kerültek az elődöntőbe azon a versenyen, amit a turisztikai start-upoknak hirdetett meg a Turisztikai Világszervezet és a Globalia.

Bővebb információért kattintson IDE.

Kapcsolódó cikkek