Business Excellence díj: keressük a legjobb desztinációs marketingszervezeteket

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 06. 13:35

A Business Traveller Hungary magazin szerkesztősége idén 12. alkalommal, 10 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. Cikkünkben bemutatjuk a „legjobb desztinációs marketingszervezet” kategória hazai és külföldi jelöltjeit.

A Business Excellence díj „legjobb desztinációs marketingszervezet” kategóriában olyan belföldi, valamint külföldi turisztikai desztinációt képviselő szervezetek közül keressük a legjobbakat, amelyek az értékelési időszak legaktívabb és legeredményesebb piaci szereplői voltak.

Az utazóközönség által legjobbnak tartott vállalkozásra voksolni a szeptember 12-én lezáruló szavazáson, az esemény weboldalán lehet. Az elismerést szeptember 19-én, a Haris Parkban megrendezett díjátadón adjuk át az üzleti turizmus legjobbjainak. Az eseményt a Synlab és a Visual Europe Group szponzorálja.

Lássuk a két kategória legjobbjait!

 

Legjobb desztinációs marketing – belföld

 

1. HAJDÚSZOBOSZLÓ

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. Hajdúszoboszló helyi TDM-szervezeteként 2010-től kezdve menedzseli a város turizmusát. A szervezet a hajdúszoboszlói önkormányzat,a Hungarospa Zrt., a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete és a Hajdúszoboszlói Fizetővendéglátók Egyesülete összefogásával jött létre.

A cég legfontosabb célkitűzése a helyi turizmus irányításában a professzionalizmus, a modern menedzsment- és stratégiai szemlélet biztosítása, új helyi, szakmai együttműködési modell kialakítása, a tulajdonosi szemlélet megjelenítése és szektorális együttműködés megvalósítása. Feladatuknak tekintik a város versenyképesebbé tételét, a vendégforgalom és a pozitív gazdasági hatások bővítését, a turizmus szereplői közötti információcsere és együttműködés javítását, a komplex turisztikai szolgáltatások kialakítását és az ehhez kapcsolódó marketing megvalósítását, továbbá a fenntartható turizmus helyi rendszerének kialakítását.

A TDM-szervezet 2010-től üzemelteti a helyi Tourinform-irodát, amely sokszínű szolgáltatásokkal várja a turistákat és szakmai segítséget nyújt a turizmusban dolgozóknak.

 

2. KESZTHELY

Keszthely Város Önkormányzata az elmúlt időszakban olyan aktivitásokat valósított meg, amelyek egyedi termékkapcsolásokkal és kampányokkal járultak hozzá a desztinációs imázs népszerűsítéséhez. Szintén a város turisztikai brandjét erősíti a tavaly elindított, hiánypótló Hello Keszthely turisztikai Facebook-oldal, amely már több mint 23 ezer követővel, kiemelkedő aktivitással és egy 9 ezer tagot számláló csoporttal rendelkezik.

A „Bringára Keszthely” integrált program keretében tematikus kerékpáros hétvégéket, bringatúrákat és promóciós játékot szerveztek. A kampány kiemelt célja a kerékpározás népszerűsítése és a tavaszi szezon erősítése volt. A „Keszthely Város Tortája 775” pályázat a jubileumi városnapi ünnepséghez kapcsolódott, a versenyre a Zala megyei cukrászdák nevezhettek két kategóriában. Az „Aktív Strand” programsorozat és promóció keretében a résztvevők aktív programokon, szervezett játékokon vehettek részt a Városi Strandon. Az aktivitásokat a helyi szolgáltatóknál beváltható élménykuponokkal jutalmazták.

 

3. HÉVÍZ

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. célkitűzése 2011. évi megalapítása óta a hatékony turizmusfejlesztés, valamint az egyedi városmarketing megvalósítása.

Az állandóan változó környezethez alkalmazkodó szervezet újszerű kampányait a célpiacok igényei, azon belül a szegmentált csoportok aktuális keresleti trendjei alapján alakították ki. Rövid- és középtávú cél a marketingmunkában, desztinációfejlesztésben Hévíz város imázsának frissítése, valamint az unikális, térségi élménypontok bevonása a hévízi turisztikai kínálatba. Marketingtevékenységük jelentős részét az online kampányok teszik ki.

2015-ben megalkották a Hévízi Tradicionális Kúra, 2020-ban pedig a Hévíz Post Covid Care védjegyet. 2016-ban az önkormányzattal és a Hévízi Szobakiadók Szövetségével közösen dolgozták ki a hévízi magánszálláshelyek minőségfejlesztési támogatási rendszerét.

A szervezet üzemelteti a helyi Tourinform-irodát, emellett 2020 óta turisztikai jelentőségű helyi rendezvények szervezését és megvalósítását is átvállalta.

Az imázsfrissítés keretén belül 2021. évben elindították az egyedülálló HéVíziBivalyDuatlon sportversenyt.

Szavazzon a legjobb belföldi és külföldi desztinációs marketingszervezetre!

Fotó: 123rf.com

Legjobb desztinációs marketing – külföld

 

1. LENGYELORSZÁG

A Lengyel Turisztikai Szervezet (POT) Lengyelországot olyan modern és vonzó országként kívánja promotálni, amely vonzó árakon nyújt magas színvonalú szolgáltatásokat a turisták számára.

A szervezet bel- és külföldön egyaránt felelős a turizmus népszerűsítéséért és fejlesztéséért, állami ügynökségként segíti a turisztikai vállalkozásokat. Képviseletei világszerte 14 országban működnek. A cég nemzeti standokat szervez a hazai és külföldi turisztikai vásárokon, ahol a turisztikai iparág és az önkormányzatok képviselői jelenhetnek meg. Az egyes piacokon való fizikai jelenlétnek köszönhetően piacspecifikus promóciós kampányok bonyolíthatók le.

A POT tanulmányutakat is szervez újságírók és tour operatorok részére, valamint együttműködik a regionális és helyi turisztikai szervezetekkel az egyes lengyel városok, régiók és turisztikai termékek népszerűsítése érdekében. Promóciós eseményeket, képzéseket és szemináriumokat szerveznek, emellett 12 nyelven készítenek kiadványokat Lengyelország különböző turisztikai termékeiről.

 

2. HORVÁTORSZÁG

A Horvát Idegenforgalmi Közösség (CNTB) célja a horvát turizmus identitásának és hírnevének megteremtése és előmozdítása belföldön és nemzetközi szinten. A CNTB megszervez, végrehajt és felügyel minden olyan tevékenységet, amely a turisztikai termék márkaépítésével és promóciójával, valamint a teljes horvát turisztikai kínálat színvonalának emelésével kapcsolatos.

Szervezetük székhelye Zágrábban található, és világszerte kiterjedt képviseleti hálózattal rendelkeznek, beleértve a budapesti irodát is.A külföldi képviseleteket Horvátország turisztikai kínálatának népszerűsítéséhez, piacelemzéshez és egyéb turisztikai aktivitásokhoz kapcsolódóan hozták létre.

Tevékenységüket a horvát turizmus stratégiai marketingtervével összhangban, valamint a tárgyévre vonatkozó éves program és pénzügyi terv alapján végzik.A képviseletek sokrétű feladatot látnak el, elsődleges feladatuk a külföldi partnerekkel történő promóció és együttműködés, illetve a horvát diplomáciai és konzuli képviseletekkel együttműködve Horvátország, mint turisztikai célpont népszerűsítése, széles körű megismertetése az utazóközönséggel.

 

3. SZLOVÁKIA

A Slovakia Travelt állami költségvetési szervezetként, 2021 áprilisában hoztak létre. A szervezet legfőbb céljai közé tartozik a kommunikáció, a marketing, illetve a jelentősebb szlovákiai események célzott támogatása bel- és külföldön, továbbá a beutazó turizmus elősegítése. Különböző marketingcsatornákon keresztül népszerűsíti a szlovák turizmust kül- és belföldön egyaránt.

A szervezet budapesti képviselete együttműködik a magyarországi utazási irodákkal, valamint a regionális turisztikai szervezetekkel, tagja az ANTOR-nak és a MUISZ-nak is. Legfőbb célja a turisták számának növelése és a szlovákiai régiók fejlesztése.

A Slovakia Travel több sikeres kampányt folytatott már le Magyarországon. Érdemes megemlíteni az első nyári kampányt, amely a „Szlovákiába utazni jó ötlet”szlogennel futott, illetve a jelenleg is folyó „Szlovákia, oly közel hozzád” szlogenű kampányt. A további sikeres projektek közé tartozik az újságírók, illetve utazási irodások számára szervezett szlovákiai tanulmányutak, valamint a különböző szlovák régiók magyarországi bemutatkozásai.

Szavazok a legjobb desztinációs marketingszervezetekre >>>


A rendezvény támogatói: