Change and Challenges – nemzetközi konferencia a BGE-n

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 25. 20:38

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának Turizmus-vendéglátás Intézete „Change and Challenges" – Változások és kihívások címmelnemzetközi turizmus és vendéglátás konferenciát rendez,2017. szeptember 28-29-én, a BGE KVIK (1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.) épületében.

Mintegy három évtizedre tekint vissza, hogy „Közös jövőnk" címmel megjelent a Brundtland Bizottság jelentése, amiben megfogalmazták a fenntartható fejlődés fogalmát.

Az azóta elért minden eredmény ellenére is a gyakorlat azt mutatja, hogy áttörésről egyelőre nem beszélhetünk. Nem kivétel ez alól a turizmus-ipar sem. A problémára az ENSZ is felhívta a figyelmet, a 2017-es évet a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította.


A fejlesztés fenntarthatósága nem csak követelmény, hanem a fogadó közösségek, a szolgáltatók és a turisták közös érdeke is, mert hosszú távon csak ez biztosítja a természeti és társadalmi környezet, értékek megóvását, ami a turisztikai kínálat alapját is képezi.

A konferencia célkitűzése, hogy átfogó képet adjon a fenntartható turizmusfejlesztés paradigmáiról, modelljeiről, valamint a TDM-ek szerepéről és lehetőségeiről ebben a folyamatban. A jó gyakorlatok bemutatása éppúgy cél, mint azoknak a menedzsment módszereknek az ismertetése, amelyek segítenek áthidalni az érdekellentéteket a turizmus szereplői között.

A konferencia plenáris ülése angol nyelven, szekció ülései pedig magyarul zajlanak.

Részletes program ITT.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.