CheckINN: innovatív cégek támogatják az innovatív fiatalokat

Szerző: Kádár Kristóf

Forrás: turizmus.com

 2020. október 10. 19:49

A Bringóhintó Kft. 1985 óta segít négy keréken megismerni a Margitsziget szépségeit hazai és külföldi turistáknak. Az elmúlt 35 évben sok nehézséggel megküzdöttek már, így fontos számukra az innovatív fiatalok támogatása. A cég 150 000 forint értékű vouchert ajánlott fel a díjazottaknak.

A tavalyi verseny során is számos szervezettől, turisztikai cégtől, vállalkozástól kapott támogatást a projekt. Az innováció olyan hívó szó, amely összefogja és egyesíti mindazt, amiben a céltudatos, újító, jobbító szándékkal rendelkezők hisznek. Szabó László, a Bringóhintó Kft. ügyvezetője felajánlásában azt írta, nagyszerű ötletnek tartja a versenyt, és a fiatalok újszerű gondolkodását maguk is tapasztalják, sőt, egyetemista gyakornokaik révén kiválóan hasznosítják is. Vele beszélgettünk.

Szabó László

Fotó: Bringóhintó Kft.

Honnan értesültek a versenyről?

Rendszeres olvasói vagyunk a Turizmus.com magazinnak és a turizmus.com bulletin hírlevélnek. Nekem személy szerint mindig megdobogtatja a szívemet, ha újító gondolatokat hallok fiataloktól.

Nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk, hiszen 35 évvel ezelőtt a Bringóhintó is egy újító gondolat volt. 1985-ben sokan kételkedtek bennünk, de nem szabad engedni a kétségeknek, menni kell előre. A CheckINN egy nagyszerű lehetőség.

 

A válság közepén vagyunk, mégis lelkesedést érzek ki a szavaiból. Mi ennek az oka?

Tény, hogy nehéz időszakon megyünk keresztül. Mi még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, „csak” 40%-ra esett vissza a forgalmunk, mert a külföldi turisták hiányát valamelyest ellensúlyozták a belföldiek. Tagjai vagyunk a Magyar Utazási Irodák Szövetségének is, így ismerünk olyan vállalkozásokat, főleg a beutaztatásban, amelyek rosszabb helyzetben vannak nálunk. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy ne keseredjünk el, hanem nézzük meg, mik a lehetőségeink.

 

Az innováció egy lehetőség?

Egy a sok közül. Mi 2017-ben egyszer már talpra álltunk a nulláról. A FINA Vizes Világbajnokság előtt a Margitsziget infrastruktúráját felújították, ami nagyon helyes, ugyanakkor nekünk abban az időszakban teljesen le kellett állnunk. Borzasztó nehéz, de hasznos tapasztalat volt, amely rengeteget segített a mostani helyzet kezelésében. Azóta próbálunk több lábon állni, jelenleg szállítást, lakatosmunkákat, adminisztratív munkákat vállalnak a kollégáink, amiket egyébként is szükséges a saját vállalkozásunkon belül ellátnunk. Akit egyszer megmart a kígyó, kétszer megnézi, hová lép, de tudni fogja, hogyan élje túl legközelebb is.

A bringóhintók 35 éve járják a Margitszigetet

Fotó: Bringóhintó Kft.

A fiataloknak nincs ennyi tapasztalatuk. Nekik nehezebb most karriert építeni?

Hogy modern nyelvezetet használjunk, én azt szoktam mondani, hogy a szoftverek változnak, de a hardver a lényeg. Nekünk a szoftver, vagyis az eszköz a bringóhintó volt, míg a mai fiataloknak már egy-egy applikáció, elektronikai eszköz, technológiai újítás. Egy valami azonban nem változik, és nem is változhat. Akkor lehetsz sikeres, ha megvan a hardver. Ha elszánt és bátor vagy. Ha hiszel abban, hogy amit csinálsz, az jó. Ha képes vagy a csapatmunkára. Ha nem félsz a kudarctól. Ezek olyan alapvető szükségletek, amelyek nélkül mindegy, hogy milyen jó ötleteid vannak, nem lesz belőlük semmi. A győztesek azok, akik eggyel többször próbálták meg. Az egyik kedvenc történetem, hogy amikor 1914-ben Edison laborja porig égett, ő ahelyett, hogy összeomlott volna, azt mondta; „Jó, hogy leégett a labor, mert így a sikertelen próbálkozások is odavesztek.” Kiváló példája ez annak, hogy soha nem szabad elkeseredni, tovább kell csinálni, és ezt tudom tanácsolni a fiataloknak is.

 

Mit adnak hozzá önök a versenyhez?

Remélem, hogy motivációt és élményt. Szeretnénk felajánlani 150 000 forint értékű, azaz 20 db 1 órás bringóhintózást a győztes csapatoknak, amelyet az eredményhirdetéstől számított 1 éven belül bármikor felhasználhatnak. Mindenkit a nevezésre buzdítok, mert vagy így, vagy úgy, a CheckINN versennyel csak nyerhetnek az egyetemisták!

Kapcsolódó cikkek