December közepéig lehet regisztrálni a rezsitámogatásra

Forrás: MTI

 2022. november 13. 09:49

A kormány mindent megtesz, hogy az elmúlt tizenkét évben létrehozott egymillió munkahely megmaradhasson – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Szerencsen, egy olyan cukrászdában, amely sikeresen regisztrált az energiatámogatási programra.

A vállalkozások védelme is fontos a kormány számára, hiszen ezek a kis- és középvállalkozások rengeteg magyar embernek adnak munkát – fogalmazott. Amikor a kormány döntött az energiatámogatási programról, azt tartotta szem előtt, hogy ezek a munkahelyek meg tudjanak maradni.

Emiatt a támogatás elnyerésének egyik feltétele, hogy a munkahelyek minimum 90 százalékban megmaradjanak – jegyezte meg.

A szerencsi Halász Cukrászda telephelye, a cukrászda sikeresen regisztrált a rezsitámogatásra. A háttérben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j) Halász Tibor tulajdonos-ügyvezetővel beszélget, mellettük Koncz Zsófia államtitkár

Fotó: MTI/Vajda János

A programra, amellyel az év utolsó három hónapjára nyerhető el 50 százalékos rezsitámogatás, december 15-ig lehet regisztrálni, és december 26-ig lehet benyújtani a pályázatot.

A kormányszóvivő kérdésre elmondta, hogy több százan jelentkeztek már a pályázatra, amelyre a keretösszeg száz milliárd forint. Ebből huszonöt milliárd forintot energiahatékonysági beruházásra fordíthatnak a vállalkozások.

A programban az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-k tudnak részt venni.

Az energiatámogatási pályázati konstrukció Pest és Bács-Kiskun megye után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legnépszerűbb, ahol több mint 3500 olyan vállalkozás van, amelyik a feldolgozóiparban tevékenykedik.