Dél-koreai turisztikai szakemberek a fővárosban

Forrás: turizmus.com

 2016. október 02. 18:43

A Koreai Köztársaság Gyeongsangnam-do megyéjének turisztikai szakemberei Budapestre látogattak.

A Lee Sung Il  tanácsadó vezette delegációt a Főpolgármesteri Hivatalban Tóth Miklósné vezető főtanácsos, a Kulturális és Turisztikai Osztály turisztikai referense, valamint Dedák Angéla, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) hálózati vezetője fogadta.

A találkozón a BFTK hálózati vezetője prezentációban mutatta be Budapest főbb turisztikai termékeit, a fővárosi fejlesztéseket, a kereskedelmi szálláshelyek statisztikáit, illetve a BFTK tevékenységét, valamint a főváros hivatalos városkártyáját, a BFTK üzletpolitikai és marketing eszközét, a  Budapest Cardot.

 

2015-ben Dél-Koreából mintegy 93.000 turista látogatott Budapestre, amely 120 ezer vendégéjszakát generált. Ez, az előző év adatihoz képest vendégszámban 14%-os, vendégéjszakák tekintetében pedig 11,8%-os emelkedést mutatott a kereskedelmi szálláshelyeken.

Dél-Koreából nincs közvetlen repülőjárat Budapestre, így 14-17 óra alatt, egy, illetve két átszállással lehet elérni a magyar fővárost.  A dél-koreai vendégek átlagosan 1,3 napot töltenek Budapesten. Ahogy az az Ázsiából érkező vendégekre jellemző, a Koreai Köztársaságból ideutazók is, európai körútjuk egyik állomásának Budapestet választják, majd tovább utaznak az európai nagyvárosokba.