Design és a divat a Turizmus Summiton

Forrás: turizmus.com

 2017. október 19. 14:46

Látványos és innovatív divatbemutatót rendezett a Magyar Turisztikai Ügynökség a Hungarian Fashion Council szakmai támogatásával a Turizmus Summit 2017 konferencián - tájékoztatott az MTÜ.

Az MTÜ és a Hungarian Fashion Council (HFC) által közösen rendezett bemutató célja volt rámutatni a divat, az országimázs és a turizmus szoros kapcsolatára. A gálaest divatbemutatóján a hazai tervezők egyedi őszi kollekciója mellett a Visegrádi Négyek tervezőinek kreációi is láthatóak voltak.

A high-fashion rendezvényen nyolc márka kollekciója mutatkozott be a hagyományos divatbemutatók megszokott elemeinek elhagyásával, a Művészetek Palotája grandiózus tereit és adottságait kihasználva.

A programot az idei V4 Magyar Elnökség alkalmából a visegrádi országok kulturális összeköttetése jegyében rendezte meg az MTÜ és a HFC, így az öt magyar tervező – Sentiments Couture, Maison Marquise, Vecsei Millinery, ABODI, Katti Zoób – mellett a cseh LAFORMELA, a lengyel LABO és a szlovák Jana Gavalcova egyedi kreációival is megismerkedhetett a közönség.

 

Minden márka tervezőnként hat-hat modellel képviseltette magát, akik élőképet formázva vonultak végig az emeleteken átívelő kifutón, hogy végül egyetlen egységgé alakuljanak.

A turisztikai attrakciók, a történelem és a hagyományok mellett a divat is jelentős szerepet játszik egy nemzetről alkotott kép formálásában. A design és a divat egyfajta közös nyelvként szolgál országok és kultúrák között, így a hazai turisztikai iparág meghatározó kifejező eszközeinek számítanak. A különleges koncepció és a magas minőségű termékek is azt bizonyították, hogy ezáltal is színesíthető és bővíthető a Magyarországról alkotott kép, aminek köszönhetően hazánk friss, fiatalos és modern prémium márkaként mutatható be.

A design és a divat egyfajta közös nyelvként szolgál országok és kultúrák között, így a hazai turisztikai iparág meghatározó kifejezőeszközeinek számítanak

Fotók: MTÜ

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarian Fashion Council célja a teljes magyar divatiparág népszerűségének növelése, a hazai mellett a nemzetközi szintű ismertség elérése – így erősítve a szinergiát a turizmus és a divatipar között - zárul az MTÜ közleménye.