Diákok jelentkezését várják a Első Globális Ifjúsági Turizmus Találkozóra

Forrás: turizmus.com

 2021. május 04. 18:09

Turizmus szakirányon tanuló középiskolás, vagy szakképzésben részt vevő diákok jelentkezését várja az ENSZ Turisztikai Világszervezete az Első Globális Ifjúsági Turizmus Találkozóra (First Global Youth Tourism Summit), amely a tervek szerint már személyes jelenléttel valósul meg.

Az eseményt Olaszországban, Giffoni Valle Pianában rendezik 2021. július 17–21. között, a világ minden tájáról érkező, a turizmus szakma és a fenntartható fejlődés iránt kiemelten érdeklődő 120 diák részvételével.

A szervezők várják a fenntartható fejlődés iránt érdeklődő, valamint a turizmust hallgató diákok jelentkezését

Fotó: 123rf.com

Azok számára, akik a Covid-járvány miatt személyesen nem tudnak elutazni a találkozóra, egy online platformon szintén biztosítják a részvétel lehetőségét. A találkozó munkanyelve az angol lesz, ezért annak magas szintű ismerete a részvétel előfeltétele – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A szervezők olyan fiatalok jelentkezését várják, akik 2002. július 22. és 2009. július 17. között születtek, különleges érdeklődést mutatnak a fenntartható fejlődés iránt és/vagy turizmus szakirányú tanulmányokat folytatnak. Jelentkezési határidő: 2021. május 17.

A szervezők Magyarország számára két helyet biztosítanak, amelyekre a Magyar Turisztikai Ügynökség Turizmusdiplomácia programigazgatóságára (marta.fazekas@mtu.gov.hu) eljuttatott, maximum egyoldalas motivációs levéllel lehet jelentkezni, az elérhetőségek megadásával.

A szakmai zsűri által kiválasztott résztvevők írásos értesítést kapnak a rendezvényen való részvétel lehetőségéről és a további lépésekről.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkat a nkusar@unwto.org e-mail címen lehet kérni.