Díjazták a Linz Tourismus turizmusfejlesztési kézikönyvét

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 09. 18:01

A linzi turisztikai egyesület (Linz Tourismus) nemrégiben egy önálló turizmusfejlesztési kézikönyvet jelentetett meg, mely a „linzi változások” lényegét foglalja össze. A mű megkapta a nemzetközi Red Dot Design Award díját "Brands & Communication Design" kategóriában.

A nyolc fejezetből álló Változás, Linz/Verändert, Linz címet viselő mű a város fejlődését az 1980-as évektől vázolja fel és kordokumentumok segítségével követi végig napjainkig.

Ismerteti a tudatos turizmusfejlesztés kezdőlépéseinek körülményeit, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat előkészítő munkáját, a „Linz09” EKF-évet, valamint az arra épülő további fejlesztéseket, illetve az ezek mögött meghúzódó koncepciókat, narratívákat és stratégiai döntéseket - írja szakmai blogján Kovács Balázs nemzetközi turisztikai tanácsadó, aki a Linz Tourismus magyarországi képviseletét is ellátja.

A könyv elkészítéséhez nem csak Georg Steiner és Manfred Grubauer, a Linz Tourismus korábbi ügyvezetője és FB elnöke járultak hozzá, hanem szerzőtársként jövőkutatók, egyetemi professzorok és a város kulturális életet meghatározó gondolkodók esszéi is helyet kaptak benne.

linz_buch_linztourismus

A nemrégiben publikált mű megkapta a nemzetközi Red Dot Design Award díját "Brands & Communication Design" kategóriában

Fotó: Linz Tourismus/Andreas Balon/kest

A 307 oldalas könyv egyedi grafikai és design elemeinek kivitelezését a kest reklámügynökség tervezte és készítette el és Martin Stöbich fényképei illusztrálják, aki linzi jellegzetes tárgyakat és formákat helyezett új megvilágításba.

linz_buch_linztourismus

A mű a város fejlődését az 1980-as évektől vázolja fel és kordokumentumok segítségével követi végig napjainkig

Fotó: Linz Tourismus/Andreas Balon/kest

A borítón SHED graffiti művész alkotása látható. Ehhez a művész egy hét négyzetméteres alkotást készített szülővárosa számára, amelynek szemelvényei most egy limitált kiadást díszítenek és teszik azt egyedivé. A könyv első kiadása 1000 példányban jelent meg és 49 euróért kapható a Linz Tourismus információs központjában.

A nemrégiben publikált mű megkapta a nemzetközi Red Dot Design Award díját "Brands & Communication Design" kategóriában, amely a reklám és kommunikációs szakma egyik legrangosabb kreatív elismerése.