Díjazták a magyar standot a prágai Holiday World turisztikai vásáron

Forrás: turizmus.com

 2022. március 21. 11:16

Március 18–20. között ismét személyes jelenléttel rendezték meg a Holiday World turisztikai vásárt Prágában, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) újragondolt arculattal, letisztult, impozáns épített standdal jelent meg, és ezzel kategóriájában elnyerte a 2. leglátványosabb stand díjat.

A szomszédos és közeli országok turisztikai jelentősége az utóbbi években még inkább megnőtt, a csehek utazási kedve a járvány ellenére is megmaradt. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint Csehország évek óta stabilan tartja kedvező pozícióját hazánk top 5 küldőpiacainak egyikeként. Magyarország népszerűsége Csehországban egyrészt földrajzi közelségével, másrészt a cseh utazási szokásokkal magyarázható, ugyanis a csehek nagy arányban preferálják a közúti közlekedést – írja közleményében az MTÜ.

Magyar és cseh kollégák a magyar standon

Fotó: MTÜ

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyarországon töltött cseh vendégéjszakák túlnyomó többsége 2021-ben is vidékre koncentrálódott. A térségek közül Bük-Sárvár és a Balaton vezet, városok szintjén pedig Budapest, Bük, Sárvár, Siófok, Hévíz és Zalakaros voltak a legnépszerűbb települések, tehát a fővároson kívül a klasszikus fürdővárosok vonzották leginkább a cseheket. A hagyományosan népszerű városok mellett Debrecen, Nyíregyháza, valamint Hajdúszoboszló cseh beutazó forgalma is erősödött az elmúlt időszakban.