Díjazták a magyar standot az ITB-n

Forrás: turizmus.com

 2017. március 12. 12:26

A világ legnagyobb turisztikai vásárán az új, kreatív magyar megjelenés a több mint 80 európai ország erős mezőnyéből is kitűnt, és elnyerte a kiállítás legjobb európai standjának díját – adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország standja új helyen, olyan divatos és keresett desztinációk környezetében mutatja be kínálatát, mint Portugália, Görögország vagy Franciaország. Nemcsak az előkelőbb helyszínnek számító 1-es pavilon, de a standarculat és az érdeklődőket vonzó kiállítási attrakciók is újdonságnak számítottak – írja az MTÜ közleménye.

A magyar stand már nyitott kialakításával is belépésre csábítja a látogatókat, akik innovatív és interaktív eszközök segítségével ismerkedhetnek Magyarország szépségeivel.

Az MTÜ szervezésében 300 m2-en, minden korábbinál erősebb vizuális jelenléttel és interaktívabb módon jelent meg a magyar turisztikai kínálat. Az ITB-n bemutatkozó magyar stand játékaival, videofilmjeivel azonnali utazásra viszi a vendégeket, akik a helyszínen létrehozott virtuális valóság révén átélhető élményt kapnak Magyarországból.

 

 

Az interakciós videófalon Budapest és a főváros környéke, a Balaton, Sopron-Fertő, Tokaj-Hegyalja, Pécs és Villány, valamint az Alföld desztinációs videói voltak láthatóak. A vizes élményeket – a magyarországi fürdők imázsfilmje mellett – tableteken játszható kvíz és ügyességi játékok hozzák testközelbe. A 360°-os szoba Budapest pezsgő életébe adott betekintést: itt a főváros autós forgalmának, a Gellért-hegyről feltáruló panorámának vagy egy éjszakai dunai hajókázásnak lehettek részesei az érdeklődők. A budapesti fotópontnál készített selfie után pedig a vendégek akár a balatoni jégvitorlázást is kipróbálhatták VR-szemüveg segítségével - zárul az MTÜ közleménye.

A mostani díjjal úgy tűnik, folytatódik egy sikersorozat, hiszen már korábban is számos alkalommal kapott elismerést az MTÜ/MT Zrt. kreatív megjelenése.  Az ostravai utazási vásáron 2015-ben a magyar stand a szakmai zsűri és a rendezvény szervezőinek különdíját nyerte el, a „Hungary – More than expected" című imázsfilmje többek közt a UNWTO 21. közgyűlése alkalmából meghirdetett filmverseny Nagydíját hozta el, tavaly pedig standunk a prágai Holiday World-ön ért el dobogós helyezést. A berlini ITB-n pedig 2011-ben nyerte el a Legjobb európai stand díját.