A világ 11 legszebb fürdője között a Rudas

 2014. február 11. 11:45

A thrillist.com amerikai internetes portál összeállítást készített a világ 11 legszebb medencéjéről, ahol a Rudas gyógyfürdő fürdő az előkelő negyedik helyezést érte el.

Bár javában zajlik a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukciója, az 500 éves múlttal rendelkező török fürdő rész zavartalanul látogatható. Az elmúlt évben a Rudas fürdő látogatottsága 10 %-kal emelkedett.

 

A felújítás eredményeképpen egy új élményfürdő születik, mely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez. A Nirmana Kft. és Medveczky Kazimír által elkészített belső látványtervek remekül mutatják, hogy a beruházás során a földszinti medencetér kialakítását követően a történelmi fürdőkultúra és a modern kor wellness igényei tökéletesen harmonizálnak majd egymással.

 

Az eddig kihasználatlanul álló, leromlott állapotú déli épületrész (volt palackozó üzem) homlokzatának felújításával az egész épülettömb megjelenése látványosan javulni fog. A fürdő területének növelésével, új medencék és a szauna-világ kialakításával - a több mint 2.550 m2 területet érintő rekonstrukcióval - a fürdővendégek elégedettségének, a látogatók számának emelkedését és ezzel egyidejűleg a fürdő bevételének növekedését várják. A közel egy milliárd forint összköltségű beruházás várhatóan 2014. szeptember elejére készül el.

A trillist listájáról bővebben itt.