„Discover Budapest - with a local" imázsfenntartó kampány

Forrás: turizmus.com

 2021. május 20. 08:31

Nagy sikerrel zárult az eDreams ODIGEO és a Magyar Turisztikai Ügynökség „Discover Budapest- with a local" imázsépítő és fenntartó cobranded kampánya.

A legnagyobb európai online utazási irodával (OTA) május elejétől két héten át folytatott kampány meghódította az eDreams közösségi média követőinek szívét. A tartalom a fő B2C kommunikációs stratégiai pontokat erősítette, összesen több mint 2,5 millióan látták a kampányt és ismerhették meg jobban ezáltal a magyar fővárost, és kerülhettek közelebb egy esetleges utazás lefoglalásához, amint azt a járványhelyzet és a szabályozások lehetővé teszik - közölte lapunkkal a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Korábbi együttműködéseink sikerén felbuzdulva, a koronavírus után a turizmus újraindulásának támogatása érdekében most az eDreams Instagram oldalán jelenhetett meg hazánk 5 db rövid bejelentkezéssel. Az ingyenes együttműködés célja az volt, hogy a közel 85 000 követővel rendelkező közösségi média felületükön népszerűsítsék Budapestet, egy helyi lakos segítségével.

A kampány első felében két kedvcsináló videó jelent meg az eDreams közösségi média oldalain, a követőtábort pedig arra kérték, hogy tegyenek fel kérdéseket Budapesttel kapcsolatban. Így néhány napon belül több mint 3000 kérdés érkezett fővárosunkról.

A potenciális turisták főként a fürdők, az építészet, a fővároson kívüli egynapos desztinációk, a gasztronómia és a szabadtéri programlehetőségek iránt érdeklődtek.

A többezer kérdés közül a szervezők kiválasztottak témánként egyet, amelyeket az MTÜ Márkázási igazgatóságának segítségével, a kampány arcának választott Horváth-Ibolya Dalma válaszolt meg az ikonikus fővárosi helyszíneken forgatott rövid videókban.

 

A kampány teljes elérése meghaladta a 2,5 milliót és csaknem 82 000-en nézték meg a felvételeket az eDreams ODIGEO közösségi média felületein, 3853-an pedig a kampány részeként meghirdetett versenyre is jelentkeztek. A legnépszerűbb a Budapest gasztronómiai kincseit bemutató videó lett, de nem sokkal maradt el tőle a termálfürdőket bemutató epizód sem.

 

A kampány a szervezők és a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint is elérte a célját, megválaszolva a potenciális utazókban leggyakrabban felmerülő kérdéseket és láthatóságot biztosítva Budapestnek, mint ideális, Európából bárhonnan könnyen elérhető desztinációnak.