A #PowerOfLiveEvents döntős a Best Event Awards fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2020. november 30. 19:29

A Budapest Convention Bureau támogatásával, valamint a Special Effects, a Visual Europe Group és a Bo – Live Branding Agency közös szervezésében megvalósított #PowerOfLiveEvents rendezvénysorozat döntőbe jutott az egyik legrangosabb nemzetközi rendezvényes fesztiválon, a Best Event Awardson.

 

A 2006 óta létező BEA fesztiválra idén a világ 23 országából érkeztek élő rendezvényes és a pandémiának megfelelően online és hibrid kategóriákban nevezések. A rendezvényszakma legrangosabb fesztiválján még nem volt magyar győztes, shortlistes is csak 2018-ban. Ezért különösen nagy szó, hogy a fenti pályamunka a döntőbe, a „CSR és nonprofit események" kategóriában jutott.

A #PowerOfLiveEvents egy a Special Effects és a Visual Europe Group által életre hívott kezdeményezés, amelyhez a Bo – Live társszervezőként, valamint a BUD CB főtámogatóként csatlakozott, és a nevezésben is aktív segítséget nyújtott. Az iroda az ötletet nemzetközi szinten is példaértékűnek tartja, hiszen az tökéletesen támogatja Budapest mint versenyképes MICE desztináció erősítését, ami az egyik kiemelt célja.

A projekthez több száz piaci szereplő és önkéntes is csatlakozott, valamint a Budapest Brand Nonprofit Zrt. a közel 40 emblematikus fővárosi épület megvilágításában nyújtott hatalmas segítséget. A közösen megvalósított eseménysorozat célja megmutatni, hogy a rendezvényszakma nem tűnt el és készen áll, hogy a megváltozott körülmények között is dolgozzon.

„A jelenlegi helyzetben most mindannyiunknak közösen, vállvetve kell dolgoznia, hogy segítsük a meeting industryban dolgozókat, és meg tudjuk erősíteni a pozíciónkat a nemzetközi rendezvénypiacon. Öröm volt számunkra a kezdeményezés és a nevezés mellé állni. Az összefogás remek marketingeszköz a desztináció láthatóságának támogatására, amelyre a jelen válságos időszakban az eddiginél is nagyobb szükség van. A BEA shortlistjére kerüléssel a nemzetközi rendezvénypiaci szakma is elismerte a kezdeményezés jelentőségét. Bízunk benne, hogy a döntős jelölést díjra tudjuk váltani" – nyilatkozta Békefi Anna, a Budapest Convention Bureau szakmai igazgatója.

„Egy hosszú, többéves munka érett most be, ezért nagyon boldogok vagyunk" – mondta Dobos Zsófia, a Bo – Live alapító partnere. Hozzátette: „A shortlist már önmagában rendkívüli eredmény, és bízunk abban, hogy díjat is sikerül elhoznunk, hiszen egy ilyen rangos versenyen jól szerepelni nemcsak nekünk, hanem az egész hazai szakmának kifejezetten fontos és jót tesz. A mostani koronavírussal nehezített időszakban van csak igazán szükség az ilyen pozitív történetekre, ez rendkívüli motivációt ad nekünk." ­

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen profi csapattal dolgozhattunk együtt a kampány és az eseménysorozat megvalósítása során. Egy ilyen rangos eseményen való szereplés egyaránt hívja fel figyelmet az élő rendezvények szerepére, a szakmára és Budapestre is, ami a #PowerOfLiveEvents eredeti célja is volt. A shortlistes jelölés az egész hazai szakma érdeme is, hiszen rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez és tettek azért, hogy hamarabb visszatérjenek az élő események" – fűzte hozzá Kassai Zsolt, a Special Effects vezérigazgatója.

A versenyvideó alapját képező #PowerOfLiveEvents eseménysorozatot összefoglaló imagefilm és werfilm megtekinthető a BUD CB YouTube csatornáján.