Dubaj egyik legvarázslatosabb időszaka: Ramadán

Forrás: turizmus.com

 2019. április 03. 13:44

A Ramadán idején városszerte szezonális események kerülnek megrendezésre: mindegy, hogy éjszakai vásárlásról, művészetről, kulturális eseményekről vagy sportversenyről legyen szó, 30 napnyi különleges ünneplés elé nézhetsz.

A Ramadán a muszlim vallású emberek számára az év legszentebb időszaka; az elmélkedés és az önfeláldozás ideje. Idén a Ramadán az Egyesült Arab Emirátusokban a május 5. – június 4. közötti időszakra esik.

A spiritualitás erősítése érdekében az üzleti élet ilyenkor lelassul, és a család, az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe. A napfelkeltétől napnyugtáig tartó böjt a Ramadán egyik legfontosabb eleme.

Ha valóban fel szeretnénk fedezni a Szent Hónap jelentőségét, akkor ellátogathatunk a Sejk Mohammed Kulturális Megértés Központjába (SMCCU), mely létesítmény a „nyitott ajtó-nyitott elme” elvét követi és kimondottan a turisták számára jött létre, hogy megismerhessék az Emirátusok kultúráját.

Vagy ott a lenyűgöző Dzsumeira-mecset a hét hat napján, amely örömmel látja a nem muszlim látogatókat egy körbevezetésre.

Ha a fentebb említett kezdeményezésekről még többet szeretnél megtudni, akkor ismerd meg a Dubaj Szakértő (Dubai Expert) szórakoztató, magyar nyelvű online oktatóprogramot, ahol a játékosoknak ideális dubaji úti terveket kell készíteniük a látogatók különböző típusai számára – változó életkorral, érdeklődéssel és büdzsével.

Miután a játék az elért eredményeket folyamatosan menti, így akár néhány hét alatt is befejezhető – nem kell minden újdonságot azonnal feltérképezni.

A Dubaj Szakértők közül két „szerencsés” dubaji úttal is gazdagodhat (repjegy + szállás 2 főre) – pontosabban „személyes” dubaji élményekre az első magyar Dubaj Szakértő és a legtöbb pontot gyűjtő játékos számíthat.

Vágj bele a kalandba: CSAK napi 30 perc 14 napon keresztül.
Regisztrálj és játssz még ma.

IDE KATTINTVA KEZDHETED

(X)