Dubaj koronahercege is meglátogatta az expó magyar pavilonját

Forrás: turizmus.com

 2021. november 03. 14:38

Dubaj koronahercege látogatást tett a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában. A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a dubaji trónörököst is lenyűgözte.

Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk november 2-án 40 fős delegációjával meglátogatta a Dubaji Világkiállításon a Magyar Pavilont. Az épületben található kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát.

A koronaherceget az Emirates vezérigazgatója és a Dubaji Sporttanács elnöke is elkísérte a pavilonlátogatásra

Fotó: MTÜ

A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain. Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. Az akváriumot idéző, különleges fal érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció a koronaherceget is lenyűgözte, figyelmét felkeltette Hévíz városa, mint turisztikai desztináció – írja közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A hévízi installáció felkeltette a koronaherceg figyelmét Hévíz, mint desztináció iránt

Fotó: MTÜ

A koronaherceget a magyar pavilon látogatására elkísérte Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, aki többek között, az Emirates Group vezérigazgatója és alapítója és a Dubai Polgári Repülési Hatóság elnöke, valamint a látogatáson részt vett Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, a Dubai Sporttanács elnöke is.

A koronaherceg látogatása által ismét reflektorfénybe került a magyar pavilon

Fotó: MTÜ

A magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz