Ezt kóstolhatják a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonjának látogatói

Forrás: turizmus.com

 2021. június 04. 18:29

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként fontos szerepet kap hazánk gasztronómiája is. A balatonszemesi Kistücsök étteremben bemutatkozott a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata: mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja majd a látogatókat.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a gasztronómiai kínálatba, amely illeszkedik a Dubaji Világkiállítás újító szellemiségéhez.

A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra: novemberben például libaételek készülnek, decemberben karácsonyi és újévi, az ünnepre jellemző fogások kerülnek fel az étlapra, de helyet kap a kínálatban a farsangi fánk is. Az étteremben kóstoló menük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is.

A fotón balról jobbra: Csapody Balázs, Tóth Andrea és Mautner Zsófia

Fotó: Expo 2020 Magyarország Nkft.

A hathetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek.

A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megízlelhetik borainkat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak.

Borsóleves

Fotó: Puskás Nóra

Magyarországon az elmúlt években jelentős gasztronómiai fejlődés, szemléletváltozás történt, hazánk az európai csúcsgasztronómia térképén is megjelent. A Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget kínál a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére – írták az eseményről kiadott közleményben.

A komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatta be a Kistücsök étteremben.

Marhasteak vadasan

Fotó: Puskás Nóra

Ahogy Pintér Károly fogalmazott: minden séf büszkeséggel kreál olyan ételeket, amelyek alapanyagait az általa jól ismert termelőktől és gazdáktól tudja beszerezni. A vidék és a régiók ilyen formában történő bemutatásánál nagyon fontos a kultúra és tradíció, hiszen így lehet fantasztikus gasztronómiánkat még színesebbé varázsolni.

Hazánk Európa egyik leggazdagabb ásványvíz-lelőhellyel rendelkező országa, egyedülálló földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben – nem véletlen, hogy a Magyar Pavilon fő üzenete is éppen Magyarország ezen páratlan értékére utal.

A látogatók maguk is meggyőződhetnek erről, hiszen több hazai ásványvizet meg is kóstolhatnak az AquaBar-ban.

Császármorzsa

Fotó: Puskás Nóra

A kézműves magyar termékeket árusító gasztroshopban olyan különleges, magas minőségű termékeket (pl. méz, lekvár, szörp) kínálnak a látogatóknak, amelyek a magyar konyhának az ikonikus elemei és kiemelkedő értékeket képviselnek. Ráadásul ezen termékek egy része a pavilon étterem- és bisztrókínálatának ételeiben és italaiban is visszaköszön.