Egy magyar világsztár és egy világhírű tudós lett a Chaine új lovagja

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 13. 11:41

Miklósa Erika operaénekesnővel, és Freund Tamással, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével bővült a Chaine des Rotisseurs tiszteletbeli lovagjainak száma. A két új lovag a nemzetközi gasztro szervezet szombati nemzetközi találkozóján vehette át a tiszteletbeli lovagi címet és a nyakláncot.

Az 1248-ban alapított gasztro világszervezet elismerését megszerző két magyart a szervezet magyar tagozata jelölte, melyet a világszervezet elnöke hagyott jóvá.

A budapesti Marriott szállodában szombat este megtartott különleges avatási esemény - amelyre 19 országból érkeztek a résztvevők - további meglepetéseket is tartogatott. Két magyarországi szervezet és a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság ugyanis kölcsönösen tagokat emelt sorai közé. A Tokaji Borlovagrend hat külföldi Chaine tagot fogadott sorai közé, és ezzel egyidőben a Chaine magyarországi szervezetébe is hat tag léphetett be a tokaji szervezetből.Hasonlóképpen a Pannonia Női Borrend tagsága is három külföldi Chaine taggal bővült. A viszonosság jegyében a borrendből is hárman csatlakozhattak a Chaine magyarországi szervezetéhez.

A Chaine des Rotisseurs magyar szervezetének célja a hazai gasztro és borkultúra fejlesztése  és megismertetése Magyarországon és külföldön is. E nemes cél megvalósításában tevékeny részt vállalnak a most tiszteletbeli lovagi címet kapott magyar hírességek. A maga területén Miklósa Erika és Freund Tamás is világhírű személyiségek, akik sokat tehetnek a cél érdekében.

chaine_lovagok

Miklósa Erika operaénekesnővel, és Freund Tamással, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével bővült a Chaine des Rotisseurs tiszteletbeli lovagjainak száma

Fotó: Chaine Egyesület

A Chaine des Rotisseurs a világ legrégebben, 1248 óta működő gasztronómiai lovagrendje, mely jelenleg 80 országban aktív. Tagjainak száma meghaladja a 25 ezret - közülük 7 ezren a gasztronómia elismert szakemberei. A szervezet tagjai évente többszáz nemzetközi találkozást tartanak világszerte. A hálózathoz a magánszemélyeken kívül 250 borászat, 200 szakmai képzést nyújtó egyetem, és 2200 étterem is csatlakozott.