Egyetemi tankönyv készült a hungarikumokról

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 31. 09:59

A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában címmel egyetemi tankönyv jelent meg, melynek szerzője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársa, Tőzsér Anett.

A kötet a hungarikumokat abból a szempontból vizsgálja, hogy miként hatnak az érintett városok, falvak lakóinak életére, a települések fejlődésére, valamint az országimázsra. Olyan kérdésekre igyekszik választ adni a tankönyv, hogy miként befolyásolják a magyarság megítélését a hungarikumok, melyek az országimázst és a magyarságképet leginkább formáló hungarikumok. Megmutatja azt is, miként vált Csíksomlyó a hit megélésének helyszíne mellett egyben nemzeti zarándokhellyé, valamint hogy milyen szerepet töltött be a népművészet a Matyóföldön száz évvel ezelőtt, és milyet napjainkban.

hungarikum_fb

A tankönyvből kiderül az is, melyek az országimázst és a magyarságképet leginkább formáló hungarikumok

Fotó: Hungarikumok Gyűjteménye

Ugyan a kiadvány elsősorban egyetemi tankönyv, hasznos és érdekes lehet minden magyar ember számára, akit büszkeséggel töltenek el magyar értékeink - áll a könyv bemutatójában.

A kiadvány digitális tankönyv formájában jelent meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Kiadója jóvoltából. Kereskedelmi forgalomba nem kerül elektronikus formában ITT érhető el.