Egyéves a Magyar Idegenvezetők Egyesülete

Forrás: turizmus.com

 2018. január 04. 11:52

Egyéves születésnapját ünnepelte a Magyar Idegenvezetők egyesülete, a rendezvényen áttekintették az egyesület első évét.

A MIe 2016 novemberében alakult 14 taggal. Az elmúlt egy évben a 14 tagból 159 lett, és azóta is folyamatosan jelentkeznek a csatlakozni kívánó kollégák. Már tavaly télen nyelvi továbbképzéseket szerveztek, az idei is hamarosan indul. Egy év alatt több mint 60 programot szerveztek, ezek között voltak egy- és kétnapos vidéki és budapesti study túrák, múzeumlátogatások, helyszíni bejárások, továbbképzés a MAZSIHISZ-szel, illetve az Aquincumi Múzeummal együttműködve, előadások. A teljesség igénye nélkül néhány előadás: „A kiegyezés Magyarországon”, Török András, „Elsősegély – a legfontosabb segítség, ha úton vagyunk”, Galkó Pál mentős, séta a Fiumei úti Sírkertben, séta a Wekerlén, vezetés a Zeneakadémián, tárlatvezetés a Belvárosi Plébánia templomban, ócsai, győri, kecskeméti , visegrádi, esztergomi, egri kirándulás. A MIe célja, hogy a vidéki kollégákat is bevonja az egyesület életébe, ugyanis nem kíván Budapest-centrikus civil szervezetként működni.

Jó hangulatban zajlott az ünneplés

Fotó: MIe

A MIe bemutatkozott az Idegenvezetők Európai Szervezetének novemberi konferenciáján Dublinban, és a szervezet egyedüliként Magyarországról felvette a tagjai közé. Folyamatban van a stratégiai megállapodás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal és a Magyar Nemzeti Múzeummal. Részt vesznek a MATUSZ alapítvány munkájában, és rendszeres vendégei a Liget Project előadásainak. Együttműködési megállapodás alapján júliusban tagjaik dolgoztak a Győri Ifjúsági Olimpián.

A MIe két jogásza segítségével több hónapos munkával előkészített egy jogosulatlan idegenvezetésről szóló törvényjavaslatot, amiről már volt szó a parlamentben. Az egyesület különleges programmal készül a februári Idegenvezetők Világnapjára.