Egymást ajánlja Budapest és Sanghaj

Forrás: turizmus.com

 2018. május 30. 10:43

Baráti együttműködés és tapasztalatcsere előmozdításáról szóló megállapodást köt Budapest és Sanghaj.

Az erről szóló dokumentumot szerdán hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés. A testület egyhangúlag döntött a 2022-ig szóló megállapodás megkötéséről.

Budapest és Sanghaj főpolgármesterei 2013. augusztus 28-án testvérvárosi megállapodást írtak alá. Az öt évre szóló dokumentum érvényessége idén lejár, ezért a kínai fél hivatalos kezdeményezésére a két város további öt évre egyetértési megállapodás formájában megújítja együttműködését.

Sanghaj

Fotó: turizmus.com

A felek egyetértenek abban, hogy Budapest és Sanghaj számára egyaránt különösen fontos a két város és a két ország közötti baráti kapcsolat ápolása és szorosabbra fűzése, valamint az együttműködés területeinek és körének bővítése.

A megállapodásban szerepel a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok elősegítése, a városfejlesztési és városüzemeltetési tapasztalatcsere, a legjobb gyakorlatok kölcsönös átadása, az integrált közlekedésfejlesztési tapasztalatcsere, az oktatási és tudományos együttműködések előmozdítása, a kölcsönös turisztikai promóció és turisztikai szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködés fejlesztése, valamint kulturális és művészeti csereprogramok megvalósítása.

A megállapodást várhatóan június 14-én írják alá Budapesten.