Egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéssorozat kezdődik Békésen

Forrás: MTI

 2023. február 08. 15:21

Egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéssorozat kezdődik Békésen - közölte Kálmán Tibor polgármester. A város kulturális intézményeinek otthont adó Galéria akadálymentes lesz és az épületet energetikailag korszerűsítik is.

A polgármester elmondta, hogy két pályázaton 921 millió forintot nyertek el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretéből.

A belvárosban járdákat újítanak fel, 6400 négyzetméteren parkot rendeznek, játszótereket építenek, térfigyelő kamerákat helyeznek ki és a tervek szerint kerékpársávot is kialakítanak. A program részeként parkolókat és kutyafuttatót alakítanak ki, továbbá térburkolatot is fektetnek.

bekes_fb

A város egyik legpatinásabb épületének, az 1885-ben épült Galériának az energetikai korszerűsítését és akadálymentesítését is elvégzik

Fotó: Kálmán Tibor/Facebook

Egy újabb TOP Pluszos pályázaton 439 millió forintot nyertek el, amelyből a csaknem 20 ezres lélekszámú város egyik legpatinásabb épületének, az 1885-ben épült Galériának az energetikai korszerűsítését és akadálymentesítését végzik el.