Egymilliót nyerhetnek most játszva az általános és középiskolások

Forrás: turizmus.com

 2023. március 27. 16:48

Idén harmadik alkalommal hirdették meg a VándorViadalt, a 7., 8. és 9. osztályos diákok ökoturisztikai vetélkedőjét. Most először komoly fődíjjal is jár a kalandos kihívás.

A vetélkedőben idén határon túli iskolákat és tanodákat is szívesen látnak, a kritérium mindössze annyi, hogy egy iskolában tanuló diákok, két fiú és két lány alkossák a négyfős csapatokat. Ha lány- vagy fiúiskolák jelentkeznek, választhatnak testvériskolát, hogy a két lány-két fiú felállás teljesülhessen.

A VándorViadalt idén a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezi az Aktív Magyarország támogatásával. A kalandos kihívás főszervezője, Telek Hanna elmondta: „Az aktív ökoturizmus szellemében szervezzük meg a versenyt és minden feladat szorosan vagy lazábban ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Érdemes úgy összeállítani a csapatokat, hogy legyen benne, aki az ügyességi és erőfeladatokban jeleskedik, de olyan diák is, akinek fejlett a logikai érzéke, jó földrajzból, matematikából vagy épp történelemből" – adott egy hasznos tippet.

Tavaly a Karancs-Medvesben rendezték a döntőnek helyet adó tábort

Fotó: MAKETUSZ

A VándorViadalra április 7-ig regisztrálhatnak a 7., 8., 9. évfolyamos tanulók a vandorviadal.hu oldalon, ezt az ötfordulós online selejtező követi.

„A selejtező április 12-én indul és öt héten át minden szerdán meghatározott időre kell majd megoldania a csapatoknak a változatos feladatokat. Ezekhez olykor egy kis kutatómunka is szükséges, ezért a diákoknak komoly csapatmunkára lesz szüksége. Május 12-én hirdetik ki, melyik az a húsz csapat, amelyik továbbjutott és részt vehet a június 19. és 25. között tartandó döntőn" – ismertette a menetrendet a főszervező. A győztes csapat idén először komoly jutalomban részesül: egymillió forint értékben kapnak sportszer utalványt, amelyből fele-fele arányban részesül az iskola és a csapat tagjai.

Érdemes úgy összeállítani a csoportokat, hogy jól együtt tudjanak dolgozni

Fotó: MAKETUSZ

A nyári tábor helyszínét egyelőre nem árulják el a szervezők, az elmúlt két évben azonban festői helyszíneken mérkőzhettek meg a döntőben jutott csapatok: tavaly a Karancs-Medvesben a budapesti Leövey Klára Gimnázium bizonyult a legjobbnak, míg 2021-ben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nyert a Zemplénben megrendezett táborban.