Koncessziós szerződés a városnéző buszoknak

Forrás: MTI

 2017. október 25. 15:22

A Fővárosi Közgyűlés egységes szabályokat tartalmazó koncessziós szerződéshez kötötte az autóbuszos városnéző (hop-on, hop-off) szolgáltatást.

A városvezetés szerint azért volt szükség a változtatásokra, mert a mostani városnéző buszok ártanak a főváros turisztikai megítélésének. Az új szabályok ezért kimondják, hogy az üzemeltetőknek a fővárosi önkormányzat által meghatározott arculati irányelveknek megfelelően kell kialakítaniuk a városnéző buszok kinézetét. Az üzemeltetőknek például a járműveiken meg kell jeleníteniük Budapest logóját, továbbá gondoskodniuk kell a tisztaságról is.

A jövő év június 30-án hatályba lépő rendelet előírja továbbá, hogy a városnéző buszoknak Euro 4, vagy annál magasabb környezetvédelmi kategóriába kell tartozniuk. A közgyűlés zárt ülésen tárgyalt a koncessziós beszerzési eljárás megindításáról.

Szerkesztőségünk információja szerint az október 25-én elfogadott pályázati kiírás értelmében, a korábbihoz hasonlóan egyetlen nyertes pályázónak adnak majd koncessziót, de a nyertes lehet több cég konzorciuma is.

 

 

Fotó: Tripadvisor