Együttműködik a Veszprém–Balaton 2023 EKF-program és a Budapesti Metropolitan Egyetem

Forrás: turizmus.com

 2021. december 13. 15:39

Stratégiai partnerként segíti a Budapesti Metropolitan Egyetem a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program minél sikeresebb megvalósítását.

Az egyetem, mint a kommunikáció, a turisztika és a kreativitás elismert hazai oktatási és kutatási központja, számos területen támogatja majd a VEB 2023 EKF munkáját.

A VEB2023 EKF elsősorban a kulturális, az ökológiai, és a képzőművészeti projektekben számít az egyetemisták friss, kreatív és új szemléletű ötleteire, javaslataira, de a projektek megvalósításba is szívesen várja a hallgatókat.

A szerződés aláírói, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Bachmann Bálint, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora

Fotó: Máhl Kornél, VEB2023 EKF

A stratégiai megállapodás részeként a partnerek együttműködnek az VEB2023 EKF dizájn és innováció területét is magában foglaló programjaiban, megosztják egymás partneri kapcsolatrendszerét és bővítik az együttműködés további lehetőségeit a Veszprém–Bakony–Balaton térségben megvalósuló kreatívipari régió megteremtése érdekében.

A szerződést Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Bachmann Bálint, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora írta alá.

A megállapodással a mai naptól intézményesült formában is megkezdődik a hosszú távú együttműködés, amellyel jelentős kreatív tudásbázis vonható be az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatba.