Idén még egymilliárd forint pályázható meg az Európa Kulturális Fővárosa programban

Forrás: MTI

 2022. november 28. 11:09

Több mint egymilliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre a negyedik negyedévben a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) keretében. A pénz program- és konferenciaszervezésre, utcaképfejlesztésre fordítható.

A konferenciaszervezést támogató pályázat révén olyan programok valósulhatnak meg, melyek során az adott téma szakértői, nemzetközi érdeklődésre számot tartó képviselői osztják meg a tudományos-művészeti eredményeket a szakmai és az érdeklődő nagyközönséggel. A pályázat keretösszege 100 millió forint, a benyújtási határidő december 7. – áll az EKF program szervezői által kiadott közleményben.

Egy másik pályázat célja olyan kulturális események támogatása, amelyek fellépői nemzetközileg ismert előadók. A keretösszeg 100 millió forint, a benyújtási határidő december 20.

Több mint egymilliárd forint pályázható meg az év végéig az EKF program keretében

Fotó: VEB2023 EKF

Az utcaképfejlesztési program megvalósítását támogató pályázat olyan szolgáltatások és programok beindítását hivatott elősegíteni, amelyek a város méretei és a jellemző fogyasztási szokások miatt kockázatot hordoznak, de várhatóan az indulást segítő támogatást követően már fenntarthatóan és eredményesen működtethetők. A pályázat benyújtási határideje december 31., a keretösszeg 345 millió forint.

A járásközpontok kiemelt támogatását célzó pályázat célja, hogy jövőre minden járásközpont legalább egy, nagy tömeget megmozgató kulturális esemény szervezzen, amely a helyiek és a turisták számára is élményt nyújt. A keretösszeg 550 millió forint.

Idén még várható egy bor- és gasztrokultúra, valamint egy sport tematikájú felhívás – áll a közleményben.