Elindult a bor.hu

Forrás: turizmus.com

 2019. december 19. 13:52

Modern dizájnnal, letisztult képanyaggal, borrégiókat és borvidéket is bemutató térképpel, naprakész tartalommal elindult a magyar bor hivatalos weboldala, a bor.hu.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az idei évben hívta életre az ágazat teljes támogatását élvező új magyar közösségi bormárkát, a Magyar bor – Személyesen márkakoncepciót.

A bormárka új arculatának és koncepciójának tavaszi debütálásán az MTÜ a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen célul tűzte ki a magyar bornagyközönség számára elérhető digitális platformjának létrehozását és működtetését is – adja hírül az ügynökség.

A weboldal bemutatja a hazai borrégiókat és borvidékeket, tartalmaz egy bortörténeti összefoglalót, és ismerteti az egyes bortípusokat és a jellegzetes szőlőfajtákat – részben hiánypótló képanyagokkal és leírásokkal.

Ezenfelül megtalálható az oldalon a borfogyasztás kultúrájához, a bor-étel párosításhoz kapcsolódó útmutatás, továbbá a honlap az általános borkultúra erősítése mellett beszámol az aktuális hírekről és eseményekről is.

A bor.hu nyitóoldala

Fotó: turizmus.com

Az MTÜ továbbra is várja a magyarországi borászatok jelentkezését, regisztrációját a bor.hu oldal borászati adatbázisába.

Mint írják, céljuk, hogy az érdeklődők számára a regisztrált magyar borászatok kereshetővé váljanak a legkülönbözőbb szűrési kritériumok alapján – mint például a helyben étkezés és szállás, pincelátogatáshoz kapcsolódó programok stb.

A teljes országot lefedő borászati partneradatbázis segítségével a gasztro- és borturisták könnyedén meg tudják szervezni útjukat, ezzel is elősegítve a hazai borturisztikai forgalom fellendülését.

Az oldal 2020-ban kiegészül egy eseménynaptárral és médiatárral, illetve angol nyelvű verziója is elérhető lesz.

További információkért az MTÜ borért felelős szakértői az info@bor.hu címen állnak rendelkezésre.