Elindult a CheckINN Szolgáltatói Piactér

Forrás: turizmus.com

 2022. június 23. 15:27

Az együttműködés és a biztos alapokon nyugvó kapcsolati háló kialakítása kulcsfontosságú a vállalkozói szféra számára.

2019-től kezdődően a koronavírus járvány váratlan nehézségek és kihívások elé állította a hazai idegenforgalmi szektort is. Sok vállalkozásnak alternatív megoldásra volt szüksége, hiszen a megszokott kapcsolati rendszerüket módosult formában kellett folytatniuk. Ez a hirtelen alkalmazkodási jelenség tette nyilvánvalóvá, hogy az együttműködés, és a biztos alapokon nyugvó kapcsolati háló kialakítása kulcsfontosságú a vállalkozói szféra számára.

 

Mi is az a CheckINN Online Szolgáltatói Piactér?

A CheckINN Online Szolgáltatói Piactér nem más, mint egy, a már meglévő és újonnan alakuló turisztikai szolgáltatóknak szóló online B2B felület. A platform segítségével a turisztikai vállalkozások könnyebben elérhetővé, láthatóvá válnak a többi turisztikai szereplő számára. Mindezt térkép és ágazatspecifikus keresőfunkcióval ellátva, a pontosabb és hatékonyabb működés érdekében.

A CheckINN Piactér indulásával az egyes szereplők (utazási irodák, szállodák, vendéglátó egységek, támogató, kiegészítő szolgáltatások üzemeltetői stb.) ingyenesen regisztrálhatják magukat a felületre.

A szükséges adatok megadásával, mint cégnév, telephely, tevékenységi kör, elérhetőség, akár azonnal megkezdhetik az üzleti kapcsolatfelvételt a számukra érdekes, szintén regisztrált szereplőkkel. Ezt az erre kialakított térképalapú keresőfunkcióval tehetik meg. Az óhajtott tevékenységi kategóriát (vendéglátás, fürdő, attrakció, személyszállítás stb.) megadva a találatok a keresőhöz legközelebbi, legrelevánsabb cégeket fogják kiadni, akikről hasznos információkat tudhat meg a felhasználó.

Egy rövid példával illusztrálva: adott egy vidéki szálloda, amely bővíteni szeretné szolgáltatási palettáját kerékpárkölcsönzéssel is, hiszen a vendégköre fokozott érdeklődést mutat a program iránt. Az ehhez szükséges partneri kapcsolatok felkutatását lassan és körülményes módon teheti csak meg kapcsolati tőke hiányában, amire korlátozott mértékig van kapacitása a szállodának. A Piactér itt válik fontos tényezővé: a szálloda beregisztrálja magát a weboldalra, és megkezdi a közelben található kerékpár kölcsönzők területi felkutatását a kulcsszavak megadásával. Segítségével rögtön rálelhet a számára releváns, ugyancsak partnerséget kereső kerékpár kölcsönző cégekre. A legfontosabb információk elérése, köztük az elérhetőség azonnali lehetőséget biztosít a beregisztrált felhasználók számára a hatékony kapcsolatépítéshez. Jelen esetben az együttműködésük mindkét fél számára gyümölcsöző lehet, hiszen a szálloda a vendég kedvében jár, a kölcsönző cég pedig ügyfélhez juthat.

Az oldal segítségével idő és energiatakarékosan, illetve költséghatékonyan hirdethetik magukat a megrendelésre váró, esetleg partneri kapcsolatot kereső turisztikai cégek, megspórolva ezzel számukra a felesleges kereséseket, illetve hirdetések finanszírozását.

Ráadásul a szakmai relevanciára vonatkozó szűrők kiküszöbölik a nem megfelelő, esetleg megbízhatatlannak vélt regisztrációkból fakadó problémákat, minőségi aggályokat. Így a beregisztrált tagok a ténylegesen hasznos információkat tudhatják meg egymásról.

A felületen való jelenlét versenyelőnyt jelenthet a többi, hagyományos csatornákon hirdető vállalkozásokkal, cégekkel szemben. Fontos, hogy a kialakuló kapcsolati háló biztos támpont lehessen mind a régi, mind az új cégek számára egyaránt.

Fontos kiemelni viszont, hogy a CheckINN Online Piactér elsősorban nem egy alvállalkozó-kereső platform kíván lenni, hanem egy turisztikai és vendéglátás központú együttműködés kialakítására alkalmas, könnyen elérhető és kezelhető felület. A segítségével teret nyerhet a kétoldalú partnerségi kapcsolatépítés közös érdekek, célok mentén.

A CheckINN Piactér hivatalos weboldala: https://turisztikaipiacter.check-inn.hu/