Elindult a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazása

Forrás: MTI

 2022. november 10. 10:46

Elindult a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazása, a zsűri által kiválasztott 165 pályaműre a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon november 24-ig lehet voksolni – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Mint írták, a pályázat iránti érdeklődés idén is rekordot döntött, csaknem 38 ezer fotó érkezett be.

„A szakmai zsűri már kiválasztotta a legjobb képeket, egy 165 pályaműből álló válogatás pedig közönségszavazáson is részt vesz. A fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapon mától november 24-ig bárki szavazhat a neki legjobban tetsző fotókra” – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint három kategóriában – természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek témában – lehet voksolni. A közönségszavazás győztesei kategóriánként egymillió forint elismerésben részesülnek.

Kovács Norbert: Kirajzás (2019)

Fotó: fotopalyazat.magyarorszag.hu

A Magyarország 365 fotópályázatra professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit várták. A pályázat indításakor Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke elmondta: a négy évvel ezelőtt indított kezdeményezés céljai változatlanok.

A pályázat amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék Magyarországra: tájainkra, természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre.