Elindult a Wines of Hungary weboldal

Forrás: turizmus.com

 2020. október 13. 10:06

Mostantól www.winesofhungary.hu címen angol nyelven is elérhetők a bor.hu aktuális hírei, eseményei, a hazai szőlőfajtákról és borokról szóló tudástára.

A www.winesofhungary.hu részletesen bemutatja hazánk borvidékeit, szőlőfajtáit és borstílusait, de megtalálható rajta több mint 300 magyar borászat is. Az oldal célja, hogy a magyar borkultúra iránt érdeklődők (kereskedők, borszakértők ugyanúgy, mint a hétköznapi borfogyasztók) megtaláljanak minden információt a hazai borkészítésről, a borszakma múltjáról és jelenéről – adja hírül oldalán az MTÜ.

Az oldal egyben útmutatóként is szolgál mindazon turistáknak, akik borvidékeinken szeretnének megismerkedni a magyar borokkal, és látogatást terveznének borászatainkhoz, hiszen egy részletes térképes kereső segítségével meg tudják találni a számukra ideális borászatot azok szolgáltatásai vagy épp termesztett szőlőfajtái, készített borstílusai alapján.

A borászatkereső adatbázis folyamatosan bővül

Fotó: MTÜ

A borászatkereső adatbázis folyamatosan bővül. Tekintettel arra, hogy minden magyar borászat számára térítésmentesen elérhető a regisztráció, az oldal egyre pontosabb képet ad hazánk nagy nevű és kevésbé ismert kis borászatairól, az egy-egy borvidéken megtalálható termelők sokszínűségéről.

A borászatkereső segítséget nyújt többek között, ha a látogató olyan borászatot keres:

  • amely étkezési lehetőséggel egybekötött borkóstolókat tart,
  • amely saját szállással is rendelkezik,
  • amely a látogató által keresett, meghatározott bortípusokat készít,
  • ahol bankkártyát vagy épp SZÉP-kártyát is elfogadnak,
  • amely akadálymentesen megközelíthető.

 

További információért látogasson el a  winesofhungary.hu weboldalra.