Elindult az I Dance Hungary

Forrás: MTI

 2019. január 25. 13:00

Angol nyelvű honlap indult a táncházmozgalom külföldi népszerűsítésére I Dance Hungary néven, hogy a magyarul nem beszélő közösségek szorosabban tudjanak kapcsolódni a magyar kultúrához.

„A magyar népzene és a néptánc olyan csodák, amelyekkel külföldön is meg tudják érteni kultúránkat. A most indult angol nyelvű online platform segítségével a külföldön élő magyar gyökerű vagy csak érdeklődő emberek egyaránt eszközt kapnak a kezükbe, hogy kedvet kapjanak a kultúránkhoz" – mondta Rosonczy-Kovács Mihály hegedűs, az idancehungary.hu ötletgazdája és művészeti vezetője a Fonó Budai Zeneházban tartott sajtótájékoztatón.

Nincs olyan hétköznap vagy hétvége Budapesten, hogy ne rendeznének a magyar néptánc, népzene szerelmesei számára táncházat

Fotó: idancehungary.hu

A projektet megvalósító Magyarország Barátai Alapítvány képviseletében Karlócai Orsolya kiemelte: céljuk hidat képezni a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága között, illetve Magyarország képének formálása a világban. Az I Dance Hungary táncszakmai és társ művészeti vezetője Kovács Norbert „Cimbi”.