Elkészült az Esztergom-Budapest Főegyházmegye turisztikai honlapja

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 27. 14:38

Az új honlap a térség vallási, kulturális és történelmi helyszíneinek bemutatása mellett – mint ahogy a mottójukban is szerepel – lélekemelő élményeket kínál a látogatóknak: gasztro-, szálláshely- és programajánlattal is készülnek az egyházmegye iránt érdeklődőknek.

Az új honlapon a főbb templomokon kívül az egyházmegye további intézményei is bemutatkoznak, így többek között a Keresztény Múzeum, a Főszékesegyházi Kincstár és a Pálos Könyvtár is. A vendéglátóhelyek mellett pedig céges és családi rendezvényhelyszíneket is kínál az oldal, legyen szó borkóstolóról, esküvőről vagy baráti összejövetelekről – írta közleményében a Főegyházmegye.

A térség szálláshelyei között a hoteleken kívül zarándok- és táborozóhelyek is szerepelnek, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő lehetőséget. A vízi és szárazföldi programkínálat mellett a családok részére múzeumpedagógiai foglalkozásokat is ajánl a honlap, melyek során a gyerekek játékos formában ismerhetik meg az adott nevezetességet.

egom

Az új honlapon nemcsak az egyházmegye vallási, kulturális és történelmi helyszíneit ismerhetjük meg, hanem szállás-, gasztro- és programajánlókat is találunk

Fotó: Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Iroda

Emellett a felnőttek a tematikus túrák során a templomok rejtett kincseit fedezhetik fel. Az eseménynaptárban a régió aktuális kulturális, vallási és szabadidős programjai szerepelnek. A személyre szabott útitervvel pedig mindenki a saját elképzelése szerint járhatja be a Főegyházmegye értékeit.