Elköszönt a turizmus tunéziai nagykövete

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. július 21. 14:08

Több mint négy év szolgálat után, július 20-án elköszönt a budapesti diplomáciai testületek tagjaitól és kiemelten a turisztikai ágazat képviselőitől Samia Ilhem Ammar.

A Tunéziai Köztársaság Budapestre akkreditált nagykövete kiemelt feladatának tekintette a két ország közötti turisztikai kapcsolatok ápolását.

Tunézia azon kevés országok egyike, amely önálló turisztikai képviseletet is működtet Budapesten. Mégis, vagy inkább ennek megerősítésére Samia Ilhem Ammar hazája turisztikai nagykövete is volt, személyesen is szoros kapcsolatot ápolt elsősorban utazási irodásokkal, valamint a turisztikai sajtó képviselőivel.

Raja Ammar (b) és Samia Ilhem Ammar (j) a búcsúpartin

Fotó: turizmus.com

A búcsúzó nagykövet (fenti felvételünkön elegáns népviseletben) a farewell partyn elhangzott beszédében külön is köszönetet mondott a Tunéziai Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletét vezető Raja Ammarnak (utóbbi csak névrokona a diplomatának – a szerk).

A búcsúpartin köszöntőt mondott Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium államtitkára (j)

Fotó:  turizmus.com

A hivatalos, mégis kötetlen hangulatú eseményen megjelentek a diplomáciai testületek képviselői, a gazdasági élet vezető alakjai, valamint a turisztikai szakma szereplői.

A farewell party résztvevői a búcsúzó nagykövetet hallgatják

Fotó: turizmus.com