Elköszönt a turizmustól Bienerth Gusztáv

Forrás: turizmus.com

 2017. február 01. 20:42

A mai az első, egyben az utolsó alkalom is, hogy a szakmához ebben a körben szólok. A turizmus állami irányítás átalakítása lezárult, így, megszűnik a kormánybiztosi intézmény is – jelentette be Bienerth Gusztáv a Turizmus Kft. XXV. Évadnyitó Fogadásán és Díjátadó Gáláján, február 1-jén

Bienerth Gusztáv

A bejelentés meglepte a jelenlévő, mintegy ezer turisztikai szakembert. Az állam turizmussal kapcsolatos tevékenységét 2016 áprilisától koordináló kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy teljesítette küldetését, minden feltétel rendelkezésre áll ahhoz, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség sikerre vigye a magyar turizmus ügyét,  s most már a szakmán a sor.

Bienerth Gusztáv az úszószövetséget elnökként irányítja, s ez, a FINA VB-re készülve, amúgy is teljes embert igényel - tette hozzá a leköszönő kormánybiztos.

A 2017-es évre vonatkozóan kiemelte: kivételes év előtt áll a turizmus, hiszen régóta nem állt rendelkezésre ennyi hazai és uniós forrás fejlesztésekre, melyek új struktúra és szempontok mentén valósulhatnak meg. Fontos feladat ugyanakkor a turisztikai brandek erősítése, a desztinációk definiálása, megjelenítése, piacra vitele.