Élő közgyűlést tartott az Európai Kongresszusi Irodák Stratégiai Szövetsége

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 06. 07:39

A 27 országot képviselőiből álló SANCBE Szövetség (Strategic Alliance of the National Convention Bureaux of Europe) a pandémia időszaka alatt is rendszeresen megtartotta tanácskozásait online, augusztus utolsó napjaiban azonban ismét személyes részvétellel rendezhette meg éves közgyűlését.

A 15. közgyűlésen újraválasztották Matthias Schulze-t, a Német Kongresszusi Iroda (GCB – German Convention Bureau) igazgatóját, aki további két évig vezetheti a a SANCBE-t.

A tisztújítás mellett az ülés fő célja A nemzeti kongresszusi irodák jövőbeli szerepe és célja címmel készülő szakmai anyag megállapításain való közös munka volt – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Kongresszusi Iroda.

"Nagy ereje van az európai igazgatók közösségének, ahol teljes bizalommal osztja meg mindenki kérdéseit, tapasztalatait. Amiképpen a kongresszusi irodák az adott ország gazdasági bevételein túl az értékteremtést, általános fejlődést hivatottak ösztönözni, úgy az igazgatók is a konkurens versenytárs szerepén túlmutatóan partnerei egymásnak a tudásmegosztásban. Az egyik legfontosabbként tárgyalt téma a fenntarthatóság volt, amely a hazai iroda szakmai irányvonalai között is kiemelt szerepet játszik" – emelte ki Békefi Anna, aki a Magyar Kongresszusi Iroda igazgatójaként képviselte hazánkat az európai szövetségben.

Bejárás a zürichi kongresszusi központban

Fotó: MKI

Az eseménynek Zürich adott otthont, a delegáltak a Svájci Kongresszusi Iroda szervezésében a megújult zürichi kongresszusi központot is bejárhatták.