Első magyarként közönségdíjas lett a #PowerOfLiveEvents a BEA-n

Forrás: turizmus.com

 2020. december 17. 17:31

Hatalmas nemzetközi sikert ért el a Budapest Convention Bureau támogatásával nevezett, a Special Effects, a Visual Europe Group és a Bo – Live Branding Agency által közösen szervezett #PowerOfLiveEvents rendezvénysorozata a Best Event Awardson, a legrangosabb nemzetközi rendezvényes fesztiválon.

Szinte az egész hazai rendezvényszakma részvételével megvalósított projekt a fesztivál közönsége szerint az idei év legjobb pályamunkája volt.

Közönségdíjas lett a PowerOfLiveEvents

Fotó: BUD CB

A 2006 óta létező Best Event Award (BEA) fesztiválon december 16-án este, egy online rendezvény keretén belül hirdették ki a győzteseket, és adták át a szakmai díjakat. A magyar projekt 99 döntőbe jutott nevezés közül nyerte el a „People’s Choice Award”-ot, és lett a közönség által kiválasztott legjobb pályamunka 2020-ban.

A rendezvényszakma legjelentősebb fesztiválján még nem volt magyar győztes (döntős is csak 2018-ban), ezért különösen nagy szó a győzelem.

A PowerOfLiveEvents egy a Special Effects és a VisualEurope Group által életre hívott kezdeményezés, amelyhez a Bo Live társszervezőként csatlakozott. A BUD CB főtámogatóként jelentős anyagi támogatással állt a kezdeményezés mellé, szakmai partnere a főváros turisztikai cége, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. pedig 40 budapesti épület egyedi, figyelemfelkeltő díszkivilágításában nyújtott segítséget. A népszerűsítésben és megvalósításban részt vállalt a MaReSz, az MSZÉSZ, a MABEUSZ és a MUISZ is.

Nézze meg a versenyre készített kampányvideót!

„Az elnyert közönségdíj fantasztikus nemzetközi elismerés a projektnek, a hazai szakembereknek, és példamutató hozzáállásuknak. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a nemzetközi rendezvénypiaci szakma díjazta a kezdeményezést, hiszen azért is dolgozunk, hogy az ágazatunkban érdekelt szolgáltatók minél több külföldi megrendelésű eseményhez jussanak. Örömmel támogattuk mind az eseménysorozat megvalósulását, mind a fesztiválnevezést” – foglalta össze szerepvállalásuk indokát Békefi Anna, a BUD CB szakmai igazgatója.

„Külön öröm, hogy olyan projekttel nyertünk, amely egy szakmai összefogás valósított meg. Jelen körülmények között nagy szükség van a #PowerOfLiveEventshez hasonló kezdeményezésekre és a pozitív hírekre. Büszkék vagyunk, hogy a Special Effects nemzetközi projektjei és ügyfélköre mellett pont egy hazai kezdeményezésű eseménnyel sikerült díjat besöpörnünk!” – mondta el Kassai Zsolt, a Special Effects International Zrt. vezérigazgatója.

„Nem találjuk a szavakat! Hatalmas elismerés ez nekünk, a projekteket megvalósító cégeknek, ügyfeleinknek és az egész hazai szakmának egyaránt. Az egyik legrangosabb fesztiválon már a shortlistre jutás is nagy szó volt, de álmunkban nem gondoltuk volna, hogy egyből díjat is hoztunk el” – nyilatkozta Dobos Zsófia, a Bo Live alapítója.

Az egész magyarországi rendezvényes szakma számára nagyszerű hír a fesztivál közönségdíja. A nemzetközi résztvevőkből álló esemény közönségének elismerése is kiemelkedő a hazai rendezvényes szolgáltatói szektor számára, hiszen ezáltal Budapest és Magyarország is felkerültek az európai rendezvényes térképre.