Enyhülnek a fürdők közterhei is

Forrás: turizmus.com

 2020. március 27. 11:45

A fizikai közérzetet javító szolgáltatásokra, így a fürdőkre is vonatkoznak a kormány közteherkönnyítő rendelkezései a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendelet szerint.

A Kormánynak a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet közterhekkel kapcsolatos részletszabályairól és egyes új intézkedésekről szóló 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelet módosításáról szóló 68/2020. (III. 26.) Korm. rendelete m) pontjának értelmében a fizikai közérzetet javító szolgáltatásokra (TEÁOR és TESZOR 96.04) is értendők a közterhekre vonatkozó könnyítések.

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • a törökfürdők, szaunák és gőzfürdők, szoláriumok, gyógyfürdők, fogyasztó- és karcsúsító szalonok, masszázsszalonok stb. tevékenysége.


Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • az orvosi masszázs és terápia (lásd: 8690) és
  • a fitnesz- és testépítő klubok és létesítmények tevékenysége (lásd: 9313).

 

A fizikai közérzetet javító szolgáltatások mellett az utazásközvetítés, utazásszervezés és egyéb foglalás, valamint a belvízi személyszállítás is bekerült a kedvezményezettek közé.

A Magyar Fürdőszövetség által kiadott egyik korábbi Trendriport szerint Magyarországon a fürdőágazatban összesen 18 ezer ember dolgozik. Az elmúlt években épp a munkaerőhiány jelentette a fő problémát a fürdőknél, komoly kihívást jelentett a szakképzett munkatársak megszerzése és megtartása – írja a termalonline.hu.

A Rudas Gyógyfürdő

Fotó: BGYH Zrt.